Podcast
AVROTROS

Defy The Curse is de eerste gast in het nieuwe seizoen van De Keiharde Pödcast

foto: Defy The Curse
  1. Nieuwschevron right
  2. Defy The Curse is de eerste gast in het nieuwe seizoen van De Keiharde Pödcast

Suzanne Bosman en Mike Arntz zijn terug voor weer een heel nieuw seizoen van De Keiharde Pödcast, de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2. Ook in het nieuwe seizoen staat de luisteraar van De Keiharde centraal en komen in elke aflevering ook bands aan het woord die nieuw werk hebben uitgebracht. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is zanger Wouter Wagemans van de deathmetal band Defy The Curse aan het woord.

In oktober 2022 valt er een mail in de mailbox dekeiharde@avrotros.nl. Die is van zanger Wouter Wagemans, waarin hij vertelt dat hij een band heeft en die heet Defy The Curse. Hij zegt verder dat er in januari 2023 een debuutalbum zal verschijnen en hij heeft een linkje meegestuurd waar we alvast een paar liedjes kunnen luisteren. "Hopelijk vinden jullie het ook vet", sluit hij de mail af. Nou en of! Mike Arntz vindt het bijzonder vet en na het ontvangen van de cd draait deze vele rondjes thuis in zijn cd-speler.

Op 13 januari 2023 is het dan zover. De plaat verschijnt officieel en dus kan de band ook in De Keiharde worden gedraaid. Wouter wordt gebeld en in het gesprek kom je veel over Defy The Curse te weten. Zo legt de zanger uit wat de Zweedse sound is en hoe een HM2-pedaal werkt. Het album heet Horrors of Human Sacrifice en dendert als een bulldozer door je luidsprekers. De titeltrack wordt helemaal gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Guns N' Roses

Justin van Omme luistert al een hele tijd naar De Keiharde Pödcast en wordt telkens verrast door de diversiteit aan stijlen van de metal die langskomen. Zijn muzikale roots liggen in de jaren 80 en Guns N' Roses is één van zijn favoriete bands. Tijdens de editie van de Top 90's hoort Justin Estranged van het album Use Your Illusion II en omdat je deze track niet heel vaak hoort, zou hij hem graag voor De Keiharde willen aanvragen.

Suzanne heeft een tip meegenomen van het Nederlandse project Soothsayer Orchestra van de duistere alleskunner Pieter Hendriks. Het nieuwe album dat nog moet uitkomen heet The Last Black Flower. Het nummer The Shadow wordt gedraaid en mocht je denken, hoor ik daar een sitar, dan klopt dat. Mike introduceert een nieuw item. Het heet De Wisseltap en hier bepaalt de luisteraar welke lekkere smaken metal er op de tap komt. Hoe dat werkt? Luister naar de nieuwe Keiharde!

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Butcher Babies, Brutus en Angel Witch.

#1 - Swedish sounding deathmetal van Defy The Curse (S07) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie