Podcast
AVROTROS

GOTT is geen project maar een echte (live)band

foto: GOTT
  1. Nieuwschevron right
  2. GOTT is geen project maar een echte (live)band

Terwijl Dave van Beek bezig is met het schrijven van muziek voor GOTT, overlijdt een van zijn beste vrienden. In De Keiharde Pödcast vertelt hij over hoe hij zijn rouw een plek probeert te geven in zijn muziek.

Bassist Dave van Beek (Ggu:ll) is in 2017 begonnen met het schrijven van nummers voor GOTT. Als zijn goede vriend Michiel Eikenaar in april 2019 overlijdt, komt in één van de nummers waar hij mee bezig is de de emotie over het verlies gekropen. Het is tevens het startschot om echt met GOTT aan de slag te gaan.

To Hell To Zion

In zangeres Farida Lemouchi (The Devil's Blood, Molassess), gitarist Twan van Geel (Legion of the Damned, Soulburn), gitarist Thijs van Laarhoven (Severe Torture), gitarist William van der Voort (Ggu:ll, Dodechahedron) en drummer Joep Schmitz (Radar Men From The Moon) vindt Dave zijn muzikale vrienden voor GOTT. Op 8 april verscheen de EP To Hell To Zion met daarop muziek die de band zelf omschrijft als "Het magnetisme van de geboorte en de dood en de wilde dans van het vuurwerk onderweg."

In het gesprek met Suzanne Bosman en Mike Arntz vertelt Dave de moeilijke periode rond het overlijden van Michiel, de teksten over het leven en de toekomst, en dat GOTT geen project is maar echt een (live)band. Van de EP wordt Venus in Mirage helemaal gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heavy metal music in my blood

Als luisteraar Vincent Dekker de volgende tekst in het nummer Heavy Metal Mania van de NWOBHM-band Holocaust hoort moet hij denken aan De Keiharde Pödcast: "I've got Heavy Metal music in my blood / And I'd like to give it to you if I could”. Vincent legt enthousiast uit waarom hij deze tekst zo bij De Keiharde vindt passen en dat dit alle metalheads verbindt. Natuurlijk wordt het nummer helemaal gedraaid.

Suzannes tip bestaat uit scheurende metalriffs, vleugjes dubstep, hiphop, EDM en is van Wargasm. Mike heeft een album meegenomen van het Nijmeegse Dead Mans Walk dat hij op een nogal bijzondere manier heeft gekregen. Verder hoor je in deze aflevering muziek van Annihilator en Scar Symmetry.

#17 - Bassist Dave van Beek (GOTT) en een Keiharde anthem (S05) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie