Podcast

Zanger Ditmar Kumarberg van 1914 aan de lijn in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Ditmar Kumarberg van 1914 aan de lijn in De Keiharde Pödcast

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast staat de band 1914 centraal. Mike en Suzanne bellen met Ditmar Kumarberg, de frontman van de Oekraïense band.

Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen deze week helemaal naar Oekraïne voor een gesprek met zanger Ditmar Kumarberg van de band 1914. Onlangs bracht deze doom-, death- en blackmetal band hun derde album Where Fear and Weapons Meet uit waar Suzanne en Mike beide zeer van onder de indruk zijn. 1914 haalt de inspiratie voor hun muziek en teksten uit verhalen over de Eerste Wereldoorlog.

Op Where Fear and Weapons Meet hoor je een naast de mix van doom-, death- en blackmetal songs aangevuld met soundbytes, geluidsfragmenten en dramatische orkestraties. Het is een waar hoorspel. Op het album zijn tevens Sasha Boole (Me And That Man) en Nick Holmes (Paradise Lost) te horen. De track Pilars of Fire (The Battle of Messines) wordt helemaal gedraaid en Ditmar legt uit waar het nummer over gaat.

Jewel

Luisteraar Roeland Hubrechtse stond in de jaren tachtig in een jongerencentrum in Vlissingen naar zijn grote live helden uit vervlogen tijden te kijken. Hij heeft het over het Haarlemse Jewel. De Keiharde belt met Roeland en van het album Revolution in Heaven wordt Road to Katmandu gedraaid.

Suzanne heeft een tip uit het Nijmeegse meegenomen. De band heet Sonic Whip en bestaat uit de broertjes Florian en Meryn Bevelander,en Julien Verveer, uit Den Haag. De muziek heeft raakvlakken met Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Navarone en De Staat. Suzanne voorspelt ze een grote toekomst. Verder hoor je in deze aflevering muziek van Djerv en Mastodon.

Beluister de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast hieronder:

#14 - Zanger Ditmar Kumarberg (1914) over WO1 en hun nieuwe album. (S04) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de podcast!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie