Podcast
PowNed

Zwagerman: 'We moeten beter opletten allemaal!'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zwagerman: 'We moeten beter opletten allemaal!'

We moeten volgens Marianne Zwagerman allemaal beter opletten. Volgens Zwagerman laten teveel mensen zich in slaap sussen en worden teveel dingen zomaar kritiekloos aangenomen.

Zo gaf afgelopen week het RIVM in de Tweede Kamer toe dat op basis van hun modellen niet bepaald kan worden welke boeren uitgekocht moeten worden, maar heeft dat blijkbaar geen consequenties voor het beleid. Marianne zegt: "Terwijl er toch voldoende politici in de Tweede Kamer zitten." Ook noemt ze als voorbeeld Alexandra van Huffelen (D66). Zij had het -naar Zwagermans woorden- in debatcentrum De Balie over de negatieve kanten van de vrijheid van meningsuiting: waarom krijgt dit zo weinig aandacht en waar gaat dit heen? Vraagt Marianne zich af. "Ik maak me daar grote zorgen over. We zijn echt aan de goden overgeleverd. Een D66-mevrouw die dit zegt, die weet niet eens waar haar partij voor staat", vindt ook Rick van Velthuysen.

Zwagerman: "Wij zijn aan de goden overgeleverd als er niemand oplet. Als journalisten allemaal in hetzelfde gangetje gaan staan om naar een VVD-stresskip te luisteren. In plaats van door te hebben wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt." Vandaar dat ze het nog maar eens herhaalt: 23 november is het debat over de digitale euro. Laat je horen, kom er naartoe en blijf dingen onder de aandacht brengen. Luister hier naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

#82 - OP Z'N KOP! 'We moeten allemaal beter opletten' - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie