Podcast
EO

Jacqueline Govaert: 'Alles dwarrelt op z’n plek nu ik ouder word'

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Jacqueline Govaert: 'Alles dwarrelt op z’n plek nu ik ouder word'

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting praat Martine ten Klooster met zangeres Jacqueline Govaert van de band Krezip over 'halverwege je leven zijn', stiltemomenten en het nieuwe album.

In de eerste single van het nieuwe album, In The Water, hoort Martine vertrouwen en overgave. "Het gaat heel erg over vriendinnen om me heen die aan nieuwe relaties moeten beginnen", legt Jacqueline uit. "Nu kom je toch wel meer met een rugzakje bij elkaar. En dat is heel complex. Volgens de zangeres komt bij nieuwe liefde op die leeftijd veel 'overgave, lef en durf' kijken. "En de ultieme overgave is achterovervallen in iemands armen."

Maar het nummer is ook van toepassing op de band zelf. "We komen met de band ook na een pauze weer bij elkaar. En je moet je ook weer opnieuw aan elkaar overgeven. We moeten nog steeds wennen aan dat we de tijd hebben voor elkaar."

Nieuwe levensfase

In het gesprek wordt verder duidelijk dat de nieuwe teksten rijmen met de levensfase waar de zangeres nu in zit. "Alles dwarrelt op z’n plek nu ik ouder word", deelt Jacqueline. Niet vreemd dat de muziek klopt bij het persoonlijke leven, want schrijven doet ze met haar hart. Dat bewijst de band natuurlijk ook al met hun eerste hit I Would Stay.

In deze aflevering deelt ze de ruzie die daaraan voorafging met haar moeder. En extra interessant: ze bespreekt hoe ze daar dan nu naar kijkt, nu ze zelf moeder is: "Ik heb op Pinkpop gestaan, maar mijn kinderen schamen zich ook voor mij op het schoolplein."

Luister hieronder naar het hele gesprek.

#11 - KREZIP / JACQUELINE: ‘Ik ben van MIDDELBARE LEEFTIJD!’ (S07) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie