Podcast
BNNVARA

Leo Blokhuis duikt in het leven van Vangelis

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis duikt in het leven van Vangelis

Vorige week overleed de Griekse componist Evanghelos Odysseas Papathanasiou, beter bekend als Vangelis. In de podcast van deze week duikt Leo Blokhuis dieper in het leven van de mysterieuze componist, en zijn invloedrijke werk.

In de aflevering roemt Blokhuis de veelzijdigheid van Vangelis. Als soloartiest bekend vanwege zijn filmmuziek, maar ook vanwege de dromerige soundscapes van Aphrodite’s Child en natuurlijk vanwege zijn werk met Jon Anderson van Yes. Met hen bracht hij grote hits al State of Independence en Find My Way Home uit. De eerste werd overigens pas een hit toen Donna Summer het opnam, met een sterrencast bestaande uit onder meer Michael Jackson, Dionne Warwick, Michael McDonald, Lionel Richie, Stevie Wonder en Christopher Cross. Ross vertelt in de podcast hoe graag zij deze track zelf had geschreven.

Een andere Vangelis-productie waar een bijzondere cover van voorbij komt in de uitzending is It’s Five O’Clock van Aphrodite’s Child. De Nederlandse band JOHAN coverde die track, en Blokhuis liet bassist Demis Roussos die cover horen om erachter te komen of deze op de goedkeuring van de makers zelf kon rekenen. Ook leer je in de podcast waar de naam van de bekendste formatie van Vangelis vandaan kwam, en hoe Jon en Vangelis bij elkaar kwamen – en laatstgenoemde zelfs bijna lid werd van de legendarische formatie Yes.

The Vices live

Uiteraard is er ook weer livemuziek, deze week van The Vices. Deze garage-popband uit Groningen gaat als een speer en stond dit voorjaar onder meer in het voorprogramma van Nothing But Thieves in de Ziggo Dome. Frontman Floris van Luijtelaar vertelt er in de podcast over, en je hoort twee livetracks van The Vices, waarvan één exclusief voor de podcast. De wereldhit is deze week neergestreken in Dublin, waar Lucy Deutekom alles vertelt over wat er nu speelt in de Ierse muziekscéne. Naast een paar klassiekers hoor je ook nieuw en onbekend werk. Dat, een aantal muzikale toptips en nog véél meer in een nieuwe aflevering van Blokhuis de Podcast. Vanaf nu te beluisteren in je favoriete podcastplayer.

#19 - Vangelis, The Vices (live) muziek uit Ierland, Néomi en Ben Folds (S03) - Blokhuis de Podcast

Iedere dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering van Blokhuis: De Podcast. Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week een verse aflevering in je podcastfeed!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie