Podcast
BNNVARA

Het van Inkel Archief: Het bewogen leven van Meat Loaf

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Het van Inkel Archief: Het bewogen leven van Meat Loaf

Meat Loaf brak in de jaren ‘70 door en scoorde daarna de ene na de andere hit! De afgelopen editie van de Top 2000 stond hij maar liefst met zeven nummers in de lijst. Jeroen van Inkel deelt de ervaringen die hij heeft met de legendarische zanger. Ook gaat hij op zoek in zijn archief waar hij stuit op een nogal typische jingle die Meat Loaf ooit voor hem heeft ingesproken.

Meat Loaf heeft veel verschillende namen gehad, tot 1984 heette hij Marvin Lee Aday.

Daarna veranderde hij zijn voornaam in Michael. En later beweerde hij zelfs dat de naam ‘Meat Loaf’ officieel in zijn paspoort heeft gestaan.

Voordat Meat Loaf doorbrak had hij een nogal bewogen leven. Hij is onder andere een tijd dakloos geweest. Verder houdt Meat Loaf niet alleen van zingen want ook van acteren heeft hij zijn vak gemaakt. Zo zou je hem gezien kunnen hebben in de film ‘Fight Club’ waar hij samen met Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter mocht acteren. Het is dus ook niet gek dat zijn optredens dan ook vaak gekenmerkt werden door theatrale acts.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Jeroen heeft een oud bandje met bijzondere opnames van Meat Loaf terug weten te vinden. Op dit bandje staat een bijzondere jingle die Meat Loaf voor Jeroen heeft ingesproken. Alhoewel… Het is voornamelijk veel geschreeuw…

Aan het einde van zijn leven is er helaas niet veel van Meat Loaf over, hij was slechts een schim van de man die hij ooit was. De zanger had veel pijn in zijn rug en was erg moe. Toch vond hij het belangrijk om de connectie met zijn fans te blijven maken. Jaar in, jaar uit zong Meat Loaf dat de hemel wel even kon wachten. Maar helaas kwam aan het begin van het jaar 2022 toch een einde aan dat wachten.

Luister hieronder naar de podcastaflevering:

#10 - Meat Loaf - Het Van Inkel Archief

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie