Podcast
VPRO

Weird Hit Wonder: de Après Ski-hut en feestmuziek

foto: VPRO/3voor12
  1. Nieuwschevron right
  2. Weird Hit Wonder: de Après Ski-hut en feestmuziek

Zet het roze flesje maar aan je mond, het gele dopje op je neus, en kantel naar achteren. We gaan ons wentelen in ongein deze aflevering van Weird Hit Wonder. Want hoe in hemelsnaam werd de Tiroler Après Ski muziek zo populair in het platste land van de wereld? Een hectische en bomvolle aflevering over feestmuziek in Nederland.

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat de truttige volksmuziek uit Tirol rond de eeuwwisseling ineens hip werd? En hoe komt het dat die gekkigheid aansloeg in het platste land van de wereld? De vierde aflevering van Weird Hit Wonder is er een vol ongein, want je maakt kennis met de hoofdrolspelers van de après ski muziek.

"Bij feestmuziek denk je misschien in eerste instantie aan carnaval, maar het is een industrie die het hele jaar op volle toeren draait", zegt Atze de Vrieze. "Niet in de laatste plaats in de vakantietijd, zowel in de zomer als in de winter. De momenten dat je er even lekker uit gaat, niet aan werken wilt denken, even lekker dom doen. Maar waar dat voor jou een weekje weg is, is het voor de hoofdrolspelers uit deze aflevering hun werk, hun passie, hun leven. Ik stel je graag voor aan Adrie van de Berk, de feestmuziek goeroe uit Son en Breugel, die ons onder meer Snollebollekes bracht. Aan de Zware Jongens, een duo uit Friesland dat er al decennialang een sport van maakt de domste liedjes te verzinnen, en aan DJ Maurice en Feest DJ Maarten, twee smaakmakers in de dj booth."

#15 - Après Ski-hut - Weird Hit Wonder

Weird Hit Wonder

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met de podcast Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. In de podcast vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze (3voor12) de vrolijke verhalen achter bijzondere hits.

Ster advertentie
Ster advertentie