Podcast
BNNVARA

Cabaretier Roel Bloemen over podcast De Pitch Studio: 'Het is met heel veel liefde gemaakt'

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Cabaretier Roel Bloemen over podcast De Pitch Studio: 'Het is met heel veel liefde gemaakt'

Vanaf nu is aflevering zes van de Pitch Studio te beluisteren. We horen hoe Niek (Niels van der Laan) zich in de problemen heeft gebracht, hoe Ruben (Ruud Smulders) aanstuurt op een publieke excuses en hoe Veerle (Vera van Zelm) de gemoederen probeert te sussen. Vorige week is te lezen hoe Vera van Zelm op het idee voor deze podcast kwam. Deze week is het tijd voor een gesprek met cabaretier Roel Bloemen, die met haar aan deze podcast gewerkt heeft.

Hoi Roel, jij bent de afgelopen maanden druk bezig geweest met het maken van de podcast De Pitch Studio. Kan jij je rol omschrijven?

Vera vroeg mij erbij en van het een kwam eigenlijk het ander. Voor ik het wist was ik overal bij betrokken: bij het bedenken van de pitches, het uitschrijven en bedenken van de verhaallijnen, maar ook bij het inspreken van een hoop pitches. Dat natuurlijk allemaal samen met Vera en alle andere fantastische mensen die hebben meegewerkt aan deze podcast.


Je bent onder meer cabaretier en schrijver, aan welke producties heb jij zoal meegewerkt?

Als cabaretier heb ik jarenlang opgetreden met Leo Alkemade. Verder heb ik geacteerd in De regels van Floor, Toren C en Flikken Rotterdam. Ook heb ik jarenlang voor het radioprogramma Spijkers met Koppen geschreven en gespeeld en schrijf ik teksten voor cabaretduo Plien en Bianca, voor Het Klokhuis en De Boterhamshow.


En nu kan je dus De Pitch Studio op je lijst erbij zetten. Kan je vertellen hoe het maken van de podcast in zijn werk ging?

Het is voor mij eigenlijk het verlengde van Spijkers met Koppen. Scènes schrijven voor de radio. Allereerst hebben we zoveel mogelijk podcastideeën op papier gezet. Toen vervolgens de acteurs erbij kwamen voor de opnames, kwam het geheel vaak tot leven. Heerlijk! Zeker als je ziet dat het moeite kost je lachen in te houden. Het monteren vond ik vervolgens ook echt een feestje. Daar ontstaat ook vaart, humor en timing.


Je zei het net al, je bent ook zelf in een heel aantal pitches te horen. Heb je een favoriet?

Twee rappers die net vader zijn geworden en die ervaringen aan elkaar delen. Die deed ik samen met Martijn Hillenius en is in aflevering 3 te horen. Heerlijk!

Als laatste: waarom mogen mensen De Pitch Studio écht niet missen?

Omdat het ontzettend leuk is en omdat het met veel verschillende cabaretiers, met heel veel liefde, gemaakt is en dat hoor je!

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#6 - Grensoverschrijdend - De Pitch Studio

De Pitch Studio

In De Pitch Studio ben je getuige van een vergadering van drie werknemers van BNNVARA, gespeeld door Niels van der Laan, Vera van Zelm en Ruud Smulders. Tijdens deze vergadering beluisteren ze ingezonden podcasts en moeten ze besluiten welke podcast uiteindelijk gemaakt mag worden. In de komische podcast word je meegenomen in hun zoektocht naar de perfecte podcast. Lukt het zo om uiteindelijk overeenstemming te vinden in wat er gemaakt moet worden?

De cabaretiers die te horen zijn in De Pitch Studio zijn Owen Schumacher, Tim Kamps, Yora Rienstra, Christine de Boer, Roel Bloemen, Wart kamps, Sander van Opzeeland, Jennifer Evenhuis, Martijn Hillenius, Fuad Hassen, Yvonne van den Eerenbeemt, Kees van Amstel, Thomas Gast, Kiki Schippers, Vera van Zelm en Hanneke Drenth.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.


Ster advertentie
Ster advertentie