Podcast

ENMA uit Tilburg debuteert met ijzersterke single

foto: ENMA persfoto
  1. Nieuwschevron right
  2. ENMA uit Tilburg debuteert met ijzersterke single

Weer heeft De Keiharde een band uit de regio Tilburg te gast! En weer is er een verdomd goede reden om meer te weten te komen over deze nieuwe band met zeer ervaren muzikanten. De band heet ENMA en maken volgens eigen zeggen muziek met de melancholische riffs van Opeth, de caleidoscopische structuren van Tool, alsook de gruizige 90ies Seattle’. Het resultaat mag er zijn en dus bellen Suzanne Bosman en Mike Arntz met zanger Alex Schenkels over het ontstaan, de songwriting, de productie van de sound, de plannen en een eventuele tour. ENMA is er eentje om in de gaten te houden! De eerste single Enigma komt natuurlijk langs.

Muziek van Slice The Cake

Luisteraar Thomas Noordzij komt via een zogenaamd reactionchannel op YouTube in aanraking met de muziek van Slice the Cake. Een relatief onbekende band met een vrij slechte en misleidende naam. De muziek op het album Odyssey to the West bestaat uit progressieve death metal en deathcore. Het is een conceptalbum waarin op een meeslepende wijze wordt verteld over een pelgrim die zijn verloofde verlaat in een zoektocht naar God. Thomas is zwaar onder de indruk en houdt een pleidooi voor band en album. De tracks Westward Bound Part I – The Lantern en Part II – The Pilgrim’s Progress worden helemaal gedraaid. Verder hoor je in deze aflevering muziek van L.A. Guns en Obituary.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast:

#19 - Zanger Alex Schenkels (ENMA) en een pelgrim op zoek naar.... (S05) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie