Podcast
PowNed

Marianne Zwagerman: 'We moeten af van de lafheid in het land!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Zwagerman: 'We moeten af van de lafheid in het land!'

In de nieuwe aflevering van Op z'n Kop zagen Rick van Velthuysen en Marianne Zwagerman samen de lopende politiek en maatschappelijke kwesties door. Het wordt tijd voor meer moedige mensen in het bestuur van Nederland.

Rick en Marianne zitten positief in de wedstrijd sinds de monsterzege van BBB en dat krijgen ze ook terug van de luisteraars van Op z'n Kop. Er is een grote groep Nederlanders die zich zorgen maakt, maar ook echt iets wil doen om ons land niet nog verder naar de klote te laten helpen. "Ik heb het idee dat er een hele positieve energie in Nederland is", benoemt Marianne.

‘Meer geld is juist de oorzaak van het probleem’

Het karretje van Rutte is nu echt vastgelopen in de poep en dat weet hij zelf ook. Hij denkt dat strooien met nog meer geld (ons geld!) de oplossing is. "We zijn op een gegeven moment gewoon niet meer om te kopen." Meer geld is juist de oorzaak van het probleem. Meer geld betekent in het Nederland van Rutte: meer consultants. "Dat zijn allemaal mensen die verdienen hun geld met het creëren van problemen die er niet zijn, zodat zij dan de oplossing op papier kunnen zetten.

Waar blijven de moedige mensen?

Er waait een wind van verandering, maar hoe gaat BBB het karretje van de uitvoering uit de poep trekken? Een beschouwing waarin Rick en Marianne ook putten uit hun eigen ervaringen in het bedrijfsleven en de politiek. Rick gelooft in verbinding maar Marianne in moed. "We moeten af van de lafheid in het land." Waar blijven de moedige mensen?

#96 - OP Z'N KOP! 'We moeten af van de lafheid in het land' - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie