Podcast
BNNVARA

Waarom Depeche Mode nooit écht doorbrak in Nederland

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Depeche Mode nooit écht doorbrak in Nederland

Soms staan alle kranten zo bol van het overlijden van een artiest dat je er simpelweg niet omheen kán, en soms is er zo weinig aandacht voor dat je een afscheid abusievelijk zo gemist kan hebben. Dat gebeurde deze week bij één van de oprichters van de Britse formatie Depeche Mode. De toetsenist van die formatie, Andy Fletcher, overleed deze week plotseling. In Blokhuis De Podcast staat Leo Blokhuis daarom uitgebreid stil bij Depeche Mode.

Depeche Mode is een formatie met een grote naam, maar het ontbreekt de band aan écht grote hits in Nederland. In 1985 werd een liveversie Just Can’t Get Enough de grootste hit van de formatie. De single werd alleen in Nederland een hit, en haalde tot grote verbazing van de band hier plek 5 in de Top 40. Fletcher was zelf overigens degene die dit soort cijfers tot achter de komma bekeek, want hij was naast bandlid ook manager en zakelijk brein van Depeche Mode.

In de podcast gaat Blokhuis uitgebreid in op de historie van de formatie en hun muziek. Zo leren we hoe de sound van Depeche Mode pas écht vorm kreeg dankzij Einstürzende Neubauten, en hoe Yazoo juist nooit had kunnen ontstaan zonder Depeche Mode. Ook zoomt Blokhuis in op het indrukwekkende arsenaal van gecoverde nummers door Depeche Mode.

K-pop in de Wereldhit

In de Wereldhit zoomen we deze week in op K-Pop met een wel heel bijzondere gast: Mai Verbij (NPO Radio 1) was ooit zelf onderdeel van een J-Popgroep en weet dus alles van de Aziatische muziekscene. Zij tipt wat bekende namen, zoals PSY en BTS, maar ook een aantal in Nederland nog onbekende K-pop grootheden. Livemuziek komt deze week van Mountaineer, het nieuwe project van Marcel Hulst. Naast een livetrack, exclusief voor deze podcast, spreekt Blokhuis uitgebreid met hem over zijn liefde voor Amerika. En er is nieuwe muziek van Naaz, Elephant en de band Wilco. Allemaal deze week in Blokhuis: De Podcast!

#20 - Depeche Mode, Mountaineer (live), K-Pop, Naaz en Wilco (S03) - Blokhuis de Podcast

Iedere dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering van Blokhuis: De Podcast. Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week een verse aflevering in je podcastfeed!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie