Podcast

Dansbare rock van Mr. Moto uit Veldhoven in een nieuwe Keiharde Pödcast

foto: Persfoto Mr. Moto
  1. Nieuwschevron right
  2. Dansbare rock van Mr. Moto uit Veldhoven in een nieuwe Keiharde Pödcast

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je onder andere muziek van Vio-Lence en Nightwish.

Nederland blinkt wereldwijd uit in de zogenaamde female fronted bands, herbergen uitstekende death- en black metals bands, vele thrashmetal bands zijn er te vinden, maar dansbare rock met een seventies groove komen we toch een stuk minder tegen.

Dansbare rock

Er zijn dus al vele bands en muziekstromingen in De Keiharde te gast geweest, maar dansbare rock viel daar nog niet onder. Dit gaat veranderen als Suzanne Bosman en Mike Arntz het derde album van Mr. Moto uit Veldhoven in hun mailbox krijgen. Deze jonge Brabanders maken een mix tussen 70's classic- en moderne rock met een heerlijke groove en zelf noemen ze het dansbare rock. John Hayes (Mothers Finest) door de leden ook wel wordt gezien als zesde bandlid produceerde hun derde album Hard Candy wat op 18 maart 2022 verschijnt. Zanger / toetsenist Freek van Hout hangt aan de keiharde lijn om jullie helemaal bij te praten.

Mail van Mark

De Keiharde krijgt in de mailbox dekeiharde@avrotros.nl een mail van Mark uit Alkmaar. Mark noemt zichzelf nog een metal-noob. “Op 48-jarige leeftijd maak ik pas nu serieus kennis met metal", vertelt hij. Mark begint al een klein beetje eigen smaak te ontwikkelen en wat voor een smaak! Mark begint niet heel voorzichtig in de metal muziek, noemt de Belgische band Amenra als één van zijn favorieten en vraagt Oostenrijkse atmosferische post-blackmetal van Harakiri for the Sky aan. Het nummer I, Pallbearer wordt hiervan gedraaid.

De tip van Suzanne komt deze week uit Zweden en is iets van post-rock, prog, doom, klassiek, ambient en kerkmuziek. Mike heeft uit zijn platenkast progressive metal van Arch Matheos meegenomen

Verder hoor je in deze aflevering muziek van de Vio-Lence en Nightwish. Luister hieronder:

#10 - Dansbare rock van Mr. Moto (S05)

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie