Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'In het wielrennen kan niemand de knoop doorhakken'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'In het wielrennen kan niemand de knoop doorhakken'

Uitgevlogen door het land kwam Team Bureau Sport maandag bij elkaar om het sportweekend te bespreken. Hoewel het niet-Twentse deel van de brigade dit weekend vooral muzikaal heeft ingevuld met Pinkpop, was er toch voldoende tijd om ook de sporthoogte- en dieptepunten uitgebreid door te lichten.

Spijt is er bijvoorbeeld van alle aandacht rondom het Nederlands Elftal. “Intens slecht”, luidt het spijkerharde oordeel van Bureau Sport over het Nations League-avontuur. De mannen schrokken met name van de wedstrijd tegen de Italianen, nota bene door de spelers zelf beoordeeld als beschamend. Staan de heren er wel weer als het moet in september, als Oranje voor de EK Kwalificatie tegen de Grieken speelt? In de podcast zoeken we naar het antwoord.

Tennissucces en wielertranen

Verder iets tamelijk unieks: we vieren tennissucces. Tennisser Tallon Griekspoor won het toernooi van Rosmalen en deed dat in een meeslepende finale. In de Bureau Sport Podcast krijgt de tennissport er vaak van langs, maar het ontbrekende element in heel veel grote tenniswedstrijden was gisteren wel aanwezig: iemand om voor te zijn. Wat er zo mooi was aan deze specifieke wedstrijd hoor je in de podcast.

Daarnaast veel aandacht voor wielrennen. De wielerwereld kwam deze week met een schok stil te staan door het overleden van de Zwitserse wielrenner Gino Mäder. Veiligheid in de koers was dit weekend daardoor hét veelbesproken thema. Toch leidt dat meestal niet tot grote veranderingen en dat komt volgens Bureau Sport door te veel partijen en verschillende belangen. Hebben we nog wel zin in de Tour, met al dat drama? Bureau Sport geeft antwoord.

Verder in de uitzending: Zijn de inzamelingsacties van Maarten van der Weijden eigenlijk wel te vatten onder de categorie sport? Hoe moeten we de sporter Quincy Promes beoordelen na zijn veroordeling? En kunnen we nog iets toevoegen aan de saaiste succesformule van Nederland: Max Verstappen? Dat, en veel meer, in een hagelfonkelnieuwe Bureau Sport Podcast. Nu in je podcast-app!

#23 - "In het wielrennen kan niemand de knoop doorhakken" (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie