Podcast
BNNVARA

Het Van Inkel Archief: de Oscar-klap past niet bij het karakter van Will Smith

foto: Will Smith Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Van Inkel Archief: de Oscar-klap past niet bij het karakter van Will Smith

Will Smith werd lange tijd als een begenadigd acteur en rapper gezien. Maar sinds een aantal jaar is zijn imago wat minder goed. Hij gaf een jaar geleden komiek Chris Rock een klap in zijn gezicht tijdens de Oscars. Een actie die helemaal niet bij de acteur past, vindt Florent Luyckx.

Florent is te gast in Het Van Inkel Archief, de podcast waarin Jeroen van Inkel oude interviews met wereldsterren laat horen en bespreekt. Florent is lange tijd werkzaam voor platenmaatschappij Zomba en zorgt ervoor dat hij en Jazzy Jeff langskomen in de middagshow van Jeroen. Hoe hij terugkijkt op de Oscar-klap van Will Smith? "Hij is totaal niet agressief of boos. De aanleiding die Chris Rock gaf voor die klap was vanuit emotie. Hij werd geraakt door de grappen die gemaakt werden over zijn vrouw."

Begonnen als MC

Florent houdt Will Smith al langer in de gaten. "Iedereen kent hem als acteur. Maar hij komt van de straat in Philadelphia." Hij heeft - in tegenstelling tot veel andere rappers - een hele goede jeugd. "Zelfs zo'n goede jeugd dat hij alle tijd had om zich lekker met muziek bezig te houden. Hij is dus begonnen als rapper." Doordat hij als MC optreedt op feesten leert hij Jazzy Jeff kennen. "Jazzy Jeff is een muzikale architect. Hij kwam met de beats." Samen treden ze op als DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince.

Florent zorgt ervoor dat de twee langskomen in de middagshow van Jeroen. "Meestal was ik niet zo te porren voor live-artiesten tijdens mijn radioprogramma. De show duurde maar een uur, dus het moest echt iets toevoegen", legt Jeroen uit. Maar Florent komt met een goed idee. "We laten luisteraars bellen en dan maken de twee een freestyle rap over hun in het programma." Omdat ze heel makkelijk zijn om mee te werken, vinden ze dat een heel leuk idee.

Luister hieronder de nieuwe aflevering:

#4 - DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Het Van Inkel Archief

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie