Podcast
BNNVARA

Ruud Smulders: 'Wil je me woedend horen, luister De Pitch Studio'

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud Smulders: 'Wil je me woedend horen, luister De Pitch Studio'

Sinds dit weekend is aflevering 7 te horen van de grootste comedypodcast van Nederland: De Pitch Studio. Cabaretier Ruud Smulders praat je bij over de reeks.

In deze aflevering hoor je hoe de emoties bij Niek (Niels van der Laan) steeds verder oplopen, hoe Ruben (Ruud Smulders) op zijn eigen manier Niek probeert te helpen en hoe Veerle (Vera van Zelm) enkel oog heeft voor de vergadering. Deze week is het tijd voor een gesprek met één van de cabaretiers, namelijk Ruud Smulders!

Ruud, goedemorgen! Hoe vond je het om mee te werken aan deze podcast?

"Easy. Kunnen werken met Niels van der Laan en Vera van Zelm maakt het echt makkelijk. Dit zijn zulke getalenteerde mensen, die hoef je dan alleen nog maar uit te schelden en je hebt een programma!"

In de Pitch Studio heeft jouw personage Ruben een nogal opvliegend karakter. Heb jij dat in je dagelijks leven ook?

"Ik noem het zelf liever een Matthijs van Nieuwkerk-temperament. Het zal de reden zijn dat alleen BNNVARA nog met mij werkt. Haha, satiiiire. Nee, ik heb in het echt een veel te lange adem. Ik zou eens wat vaker eerder weg moeten lopen. Het was in elk geval fijn om te spelen. En leuk dat mensen nu in mijn DM dingen sturen als 'Ben ik verdomme mijn schoenen vergeten!'"

De afleveringen zitten bomvol pitches die jij samen met je medespelers Vera en Niels beoordeelt. Welke is jouw persoonlijke favoriet?

"Ik moest erg lachen om de lachende-mannen-podcast. Dat is immers 98% van alle podcasts. Ook vond ik die ene sterk waarin een vrouw op zoek naar 'haar verhaal' dat er helemaal niet was. In het echt zijn er zoveel van dat soort lege projecten waarbij de subsidie van de plinten springt. Fijn dat die even te kakken worden gezet."

Luister je zelf graag naar podcasts? En zo ja, welke dan?

"Zeker. De podcast Radio Willekeur. Dat vind ik echt improvisatie-cabaret van de bovenste plank. En nee, dat zeg ik echt niet alleen omdat ik daar zelf aan meedoe."

"Verder is humor mijn werk, dus voor de ontspanning consumeer ik graag bloedserieuze content. Ik kan echt helemaal tot rust komen bij de podcast Real Dictators. Een half uurtje tirannie voor het slapen gaan."

Tot slot: waarom moéten mensen echt naar De Pitch Studio luisteren?

"Omdat ze dan voorkomen dat een aantal mensen bij BNNVARA ontslagen worden. Dusja, ben je een gewetenloze lul of ga je luisteren?"

"Mij maakt het niet zoveel uit. Ik snap het ook als je het niet luistert. Tijd enzo. Volle agenda's. Gedoe. Welke app, bla bla. Het is ook lastig. Ik vergeef het je als je het nooit hoort… Zie je hoe niet opvliegerig ik ben? Wil je me toch eens woedend horen, luister dan zeker De Pitch Studio."

Beluister hier de nieuwe aflevering van De Pitch Studio:

#7 - Spijt - De Pitch Studio

De Pitch Studio

In De Pitch Studio ben je getuige van een vergadering van drie werknemers van BNNVARA, gespeeld door Niels van der Laan, Vera van Zelm en Ruud Smulders. Tijdens deze vergadering beluisteren ze ingezonden podcasts en moeten ze besluiten welke podcast uiteindelijk gemaakt mag worden. In de komische podcast word je meegenomen in hun zoektocht naar de perfecte podcast. Lukt het zo om uiteindelijk overeenstemming te vinden in wat er gemaakt moet worden?

De cabaretiers die te horen zijn in De Pitch Studio zijn Owen Schumacher, Tim Kamps, Yora Rienstra, Christine de Boer, Roel Bloemen, Wart kamps, Sander van Opzeeland, Jennifer Evenhuis, Martijn Hillenius, Fuad Hassen, Yvonne van den Eerenbeemt, Kees van Amstel, Thomas Gast, Kiki Schippers, Vera van Zelm en Hanneke Drenth.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie