Podcast
AVROTROS

The Monolith Deathcult bestaat 20 jaar!

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. The Monolith Deathcult bestaat 20 jaar!

In deze aflevering van De Keiharde Pödcast hoor je onder andere muziek van Nervosa en Epica.

Op 20 april 2002 zag het groovende industrial techdeath metal gezelschap The Monolith Deathcult uit Kampen het daglicht. Dit is voor Mike Arntz natuurlijk een hele goede reden om te bellen met gitarist, songwriter en medeoprichter Michiel Dekker.

Eigenzinnig?

De band wordt vaak verweten eigenzinnig te zijn, maar is dit juist niet een enorm voordeel als je als band weet wat je wilt en hoe je dit wilt bereiken? Dit is één van de onderwerpen die wordt aangesneden in het gesprek met Michiel die uitlegt hoe de band zich in deze 20 jaar qua sound heeft ontwikkeld en hoe relevant ze nog altijd zijn. Ook wordt er gesproken over de track Fist of Stalin die meer dan 1.000.000 is gestreamd. Hoe wordt het jubileumjaar verder gevierd? In ieder geval met een muzikaal cadeautje. De band bracht twee weken geleden als “the ultimate gift to the world" de track Three-Headed Death Machine uit.

Luisteraar Ton

Luisteraar Ton van Mierlo uit Brabant(!) geniet al jaren van rock- en metal en begon zijn ontdekkingstocht bij het Betonuur van Alfred Lagarde. In 1996 hoorde hij het album Ænima van TOOL en raakte hij in de ban van deze fenomenale muzikanten. We hebben Ton aan de Keiharde telefoon en praten met hem uitgebreid over zijn liefde voor deze band. Het nummer Forty Six & 2 wordt op verzoek van Ton gedraaid.

Suzanne is er een weekje tussenuit, maar muzikale duizendpoot Tom de Wit kwam toevallig op visite en schuift en kletst hier en vooral daar gezellig mee. Mike heeft een black- metal tip met Finse folkinvloeden van de Finse band Marrasmieli meegenomen en uit zijn platenkast rolt een 80's hairband uit Amerika..

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Nervosa en voor de jarige Floor die tien is geworden draaien we Epica. Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#15 - The Monolith Deathcult viert het 20- jarig jubileum (S05)

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.


Ster advertentie
Ster advertentie