Podcast

De Keiharde Pödcast maakt kennis met progressieve black metal

foto: Avrotros
  1. Nieuwschevron right
  2. De Keiharde Pödcast maakt kennis met progressieve black metal

In De Keiharde Pödcast laten Suzanne Bosman en Mike Arntz zich verrassen door aanvragen van luisteraars. Zo ook in deze aflevering waar de podcastmakers kennis maken met progressieve black metal.

Muzikant en luisteraar Patrick Bijl stuurde een mail naar De Keiharde Pödcast om de band I Shall Move The Earth onder de aandacht te brengen. De groep – die progressieve black metal maakt – bracht onlangs het album Blueprints and Graphic Designs uit.

U vraagt, wij draaien

Patrick legt in de Pödcast uit waarom hij de band graag wil horen. Patrick: "De nummers zitten erg goed in elkaar. Je wordt echt meegenomen in de verhaallijn en muziek." Suzanne en Mike zijn benieuwd en draaien Absolution (In The Eyes Of The Universe).

Ontdekkingen

Tijdens het voorprogramma van Frayle ontdekt Suzanne The Fifth Alliance uit Breda. Haar persoonlijke tip is dan ook Black van het album The Depth of the Darkness. Mike heeft uit zijn CD kast een album meegenomen van een Zweedse rap metal band. Deze band was in de nineties niet van het MTV-scherm weg te slaan. Verder hoor je in deze aflevering muziek van No One Is Innocent, Sebastian Bach en Riverside.

#13 - Progressieve black metal van I Shall move the earth (S04) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de podcast!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie