Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: 90 jaar Willie Nelson

foto: Fotograaf: Suzanne Cordeiro
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: 90 jaar Willie Nelson

Dit weekend werd de grote Willie Nelson 90 jaar. En daarom wijdt Leo zijn podcast aan deze countryman, de redheaded stranger.

Want Nelson is een held, die liedjes schreef die zijn gecovered door artiesten als Aretha Franklin, Bob Dylan, Elvis Presley en Tina Turner. Een held die ondertussen 90 jaar oud is en nog altijd ‘on the road’ want zijn tourlijstje loopt nog tot 14 oktober…

Zijn eerste single bracht hij uit in 1956, hij is dan 23 jaar oud. Een succes werd die eerste single trouwens niet. Als zanger redt Willie het niet, als componist wel. En zo gebeurde het wel vaker: zijn liedjes werden bekender in de versies van anderen, in het begin van zijn carrière. Ondertussen heeft hij zijn 73e soloalbum uitgebracht, duoplaten, live albums en soundtracks niet meegerekend. Dus compleet wordt dit verhaal echt niet.

Nelson neemt geen blad voor de mond. Dat deed hij bijvoorbeeld niet toen Trump president was in de VS, en dat was niet de keuze van Willie.

Hij is namelijk voorvechter van legalisering van cannabis en was een groot deel van zijn leven ook gebruiker van dat spul. Hij werd vanaf 1974 verschillende keren opgepakt met een voorraadje weed in zijn bezit. Inmiddels is cannabis in verschillende Amerikaanse staten legaal en Nelson is oprichter van Willie’s Reserve, een bedrijf waarmee hij legaal in cannabis handelt: joints, weed, koffie, thee, druppels, koekjes en zelfs bruiswater met cannabis. Hij noemt zichzelf nu CTO, Chief Tester Officer van zijn weed company.

Hij zei niet heel lang geleden: “Marijuana is not dangerous healthwise. I’m the canary in the mine, and I’m still healthy. Had I stayed with alcohol I would have been dead or in prison.” De kanarie is nog alive and kicking. Nog gefeliciteerd Willie! En dank voor al die prachtige muziek.

Meer over de platen en het leven van Willie hoor je in Blokhuis de Podcast!

#16 - 90 jaar Willie Nelson (S04) - Blokhuis de Podcast

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Daar kun je jezelf ook op abonneren zodat je nooit meer een nieuwe aflevering mist!

Opmerkingen over deze podcast? Mail ons op podcast@bnnvara.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie