Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: In de schaduw der groten

foto: Fotograaf: Guido Manuilo
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: In de schaduw der groten

Meestal staat Leo Blokhuis in zijn podcast stil bij de groten der aarden, maar deze week besteden we aandacht aan een onbekende naam die je zeker hebt horen spelen. Leo duikt in het leven van sessiemuzikant David Lindley.

Je zou hem bijvoorbeeld kunnen kennen van zijn werk bij Jackson Browne. Daar bespeelde hij alles waar snaren aanzitten. Van mandoline tot fiddle en van gitaar tot banjo: hij beheerst het allemaal. Ook is hij zingend af en toe te horen, bijvoorbeeld in The Load Out/Stay. Blokhuis onderzoekt in de podcast: hoe komt Lindley op zo’n plek? In zijn podcasts vertelt hij hoe dat kan, en wat Jimmy Page van Led Zeppelin daarmee te maken heeft.

Het sessiewerk van Lindley begin in de jaren ’60 al, bijvoorbeeld op de debuutplaat van Leonard Cohen en op vroeg werk van Graham Nash. Maar daar blijft het niet bij. Leo laat horen bij hoeveel verschillende artiesten Lindley een belangrijke rol speelt: van Dolly Parton tot Rod Stewart en van Leo Sayer tot Bob Dylan: bij allemaal was hij te horen.

De cirkel rond

Hoewel in de podcast zeker twintig artiesten die aan Lindley gelinkt zijn de revue passeren, voelde hij zich het meest verbonden met Jackson Browne. Aan het einde van zijn carrière kwam hij dan ook terug bij hem en tourden ze samen, rondom gezamenlijke plaat Love Is Strange. Wat die plaat bijzonder maakt, hoor je in deze nieuwe Blokhuis: De Podcast

#9 - David Lindley, super sideman van de Westcoast (S04) - Blokhuis de Podcast

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Daar kun je jezelf ook op abonneren zodat je nooit meer een nieuwe aflevering mist!

Opmerkingen over deze podcast? Mail ons op podcast@bnnvara.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie