Podcast
AVROTROS

Angelic Forces maakt metal met wortels in de jaren 80

foto: Angelic Forces
  1. Nieuwschevron right
  2. Angelic Forces maakt metal met wortels in de jaren 80

In de week waarin NPO Radio 2 de jaren 80 in het zonnetje zet, werpen Mike Arntz en Suzanne Bosman in De Keiharde Pödcast hun blik op een hedendaagse metalband die sterk geïnspireerd is door de jaren 80: Angelic Forces.

Wanneer NPO Radio 2 een paar weken geleden aankondigt dat deze week in het teken zal staan van de muziek uit de jaren 80, denkt presentator Mike Arntz dat het een goed idee is om juist in deze week een band uit te nodigen die oldschool heavy metal maakt met invloeden van heavy metal/speed metal en US- metal uit de jaren 80. De band heet Angelic Forces en zij brachten op 16 december hun debuutalbum Arise uit. De plaat staat vol met flitsend gitaarwerk, twinsolo's en melodieuze zang die refereert aan die periode.

Het album maakte indruk op Mike en hij besluit juist deze week te bellen met gitarist Maurice Gijsman. De band komt uit Friesland (Maurice: "Ho ho, één van de bandleden komt uit Groningen") en bestaat uit Harold de Vries op gitaar en zang, Tjaard Walstra op bas, Rudy Kingma op drums en dus Maurice Gijsman op gitaar.

Tijdens het gesprek wordt de gear van de band besproken en komen de invloeden en jeugdhelden (Stryper, Riot, Helloween, Sepultura, Badlands, Twisted Sister, Iron Maiden en Judas Priest) aan bod. Ook legt Maurice uit waar de strakke heldere productie vandaan komt en wat de toekomstplannen voor optredens zijn. Van het album Arise wordt de favoriete track van Mike, Through the Fire, gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oldschool deathmetal

Merel luistert vaak naar De Keiharde en is er, zoals ze zelf zegt, blij mee. Ze is opgegroeid in het oldschool deathmetal tijdperk. Eind jaren 80 en begin jaren 90 zag ze bands als Thanatos, Pestilence, Ashyx en Gorefest live optreden. Ze volgt de deathmetal nog op de voet en ziet (en hoort) veel talent zoals Graceless, Soulburn en Bodyfarm die onverschrokken aan de weg timmeren. Ook houdt Merel nieuw en nog onbekend talent in de gaten zoals de band Melting Eyes uit Den Haag, een band die vorig jaar augustus nog in het voorprogramma stond van deatmetal legendes Malavolent Creation. Van Melting Eyes vraagt Merel Bringer Of War aan.

Mike heeft het debuutalbum Discharge van de Braziliaanse band Electric Mob uit zijn platenkast meegenomen. De zanger van Electric Mob is Renan Zonta die in Brazilië één van de meest populaire artiesten ooit is die aan het tv-programma The Voice Brazil meedeed. Het album bevat sleazy rock, bluesrock, funky invloeden en hier en daar blazers.

Op De Wisseltap zette Cor Scheffers vorige week een track van Kovacs ft. Till Lindemann op tap 2. Deze week zet luisteraar Joost Bohnen een nieuwe lekkere smaak op de wisseltap. Maar welke haalt hij eraf?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Dizzy Mizz Lizzy en Cosmic Debris.

#5 - Old School Dutch Death Metal en Maurice Gijsman van Angelic Forces (S07) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, albumrecensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie