Podcast
AVROTROS

Antwerpse My Lament komt na 14 jaar met het tweede full album

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Antwerpse My Lament komt na 14 jaar met het tweede full album

De Belgische band My Lament heeft 14 jaar na hun debuutalbum opnieuw een full album uitgebracht. Mike Arntz en Suzanne Bosman bellen met Robrecht Vandemeulebroecke die na het vertrek van de een aantal zangers zelf de vocalen voor zijn rekening neemt.

Het mooiste van muziek is als je vanuit het niets wordt meegesleurd in een album wat je daarna in verbazing achterlaat. Dat gevoel had De Keiharde Pödcast-presentator Mike Arntz na het beluisteren van het album The Season Came Undone van het doommetal gezelschap My Lament uit Antwerpen. Mike laat Suzanne Bosman, die zoals ze altijd zelf zegt 'a sucker for doom' is, de plaat horen en ook zij is enthousiast over wat ze te horen krijgt.

Blozende frontman

Zanger, gitarist en componist Robrecht Vandemeulebroecke komt aan De Keiharde telefoonlijn en voor het gesprek goed en wel begint, vliegen er eerst flink wat complimenten richting Antwerpen. Robrecht geeft aan dat hij ervan moet blozen. In 2009 verschijnt het debuutalbum van My Lament, Broken Leaf. Robrecht legt uit waarom het, behoudens de EP Sorrow uit 2015, maar liefst 14 jaar duurde voordat er een nieuw full album van de band uitkomt. Ook vertelt hij hoe de plaat tot stand is gekomen en dat hij nadat de band meerdere zangers had versleten, zelf de zang voor zijn rekening neemt.

In de zang van Robrecht hoort Suzanne invloeden van Nick Cave en Davis Sylvian. Van het nieuwe album wordt de opener van de plaat Everything Goes To Waste helemaal gedraaid. Robrecht maakt Suzanne en Mike nog attent op het feit dat de band de afgelopen week een nieuwe videoclip van het nummer My Mausoleum heeft uitgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luisteraar Rob Weij bezocht samen met zijn vrouw en vier bevriende stellen Pinkpop. Er zijn een aantal bands in het stevigere genre die in de smaak vielen, waaronder I Prevail. Rob is positief verrast door de sound, energie en door de samenzang van een rapper en een reus van een grunter. Rob vraagt van I Prevail het nummer Body Bag aan.

Tip en tap

Mike heeft een tip uit Noorwegen meegenomen. Het nieuwe album van Kvelertak, getiteld Endling belandt op de draaitafel van De Keiharde Pödcast.

Op De Wisseltap zette luisteraar en muzikant Thijs Ronteltap een melodieuze deathmetal smaak van zijn eigen band op de tap. Pandemonium Flux van Epistulum staat nu op Wisseltap 2. Deze week zet luisteraar Jeroen van der Stouwe een nieuwe lekkere, dansbare hardcore smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Sylosis en Twisted Sister.

#11 - Met vijf stellen naar Pinkpop en doommetal van My Lament (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie