Podcast

Berget Lewis: 'Liedje zingen over mijn moeder doet nog steeds beetje pijn'

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Berget Lewis: 'Liedje zingen over mijn moeder doet nog steeds beetje pijn'

Soulkoningin Berget Lewis is in coronatijd haar moeder verloren. Ze wist meteen dat deze vrouw een liedje verdiende. Na 365 dagen kwamen de juiste woorden. Dat bleek het begin van Mama’s Song. Ze vertelt erover in de nieuwe aflevering van de podcast Tekstuele Voorlichting.

De woorden die bij Berget Lewis te binnenschoten toen ze met haar broer besloot een lied voor hun overleden moeder te schrijven, waren in het Nederlands, waarmee het rouwlied het enige Nederlandstalige nummer is op haar nieuwe album. “We begonnen met een hele mooie melodielijn en toen kwamen de woorden ‘365 dagen’. Van daaruit is het eigenlijk ontstaan”, legt ze uit. “Omdat dat ook mijn geval was. Ik mis haar elke dag.”

Nog steeds pijnlijk

Ze zingt het liedje dat ze met haar broer schreef niet tijdens haar aankomende tournee. Dit omdat haar broer niet meegaat op tour. “Het is echt iets van ons”, redeneert de zangeres. “Deze keer vond ik het er niet echt bij passen. Het is ook een stukje verwerking en ik vind het best wel spannend om het dan avond aan avond te zingen. Het doet ook nog wel en beetje pijn.”

Luister hieronder naar het openhartige gesprek tussen Martine en de zangeres:

#20 - BERGET LEWIS: ‘Vraag vooral niet of verlies al een plekje heeft’ (S07) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone- of Android-telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie