Podcast
PowNed

Rick en Marianne live met Op z'n Kop! tijdens het NPO Luister Podcast Event

foto: PowNedfoto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Rick en Marianne live met Op z'n Kop! tijdens het NPO Luister Podcast Event

In de nieuwe aflevering van de podcast Op Z’n Kop maken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen zich klaar voor het NPO Luister Podcast Event van zondag 14 mei 2023. Voor de derde keer op rij staan zij op het podium in TivoliVredenburg.

Wet publieke gezondheid

Het NPO Podcast Event is voor alle liefhebbers van podcasts in Nederland en je kan er nog bij zijn! Marianne en Rick staan van 12:15 tot 13:15 in de grootste zaal, wat betekent dat zij live worden uitgezonden op NPO 1 Extra. Dit komt goed uit, want twee dagen na het event wordt er in de Eerste Kamer een klap gegeven op de Wet publieke gezondheid. Zaken zoals de coronamaatregelen (lockdown, avondklok, mondkapjes, vaccinatieprogramma’s) worden dan definitief wettelijk geregeld.

De wet is al aangenomen door de Tweede Kamer en normaal gesproken is de gang door de Eerste Kamer slechts een formaliteit. Maar na de politieke aardverschuiving in de Eerste Kamer wordt de BBB daar de grootste partij. De nieuwe Eerste Kamer is echter nog niet geïnstalleerd. Wordt de stem van de kiezer daar dan nog wel voldoende vertegenwoordigd?

Om deze reden is zondag tijdens het podcastevent Ilona Lagas te gast. Ilona gaat de BBB fractie in de Eerste Kamer aansturen en zit fris in de wedstrijd. Zij gaat ons vertellen dat de BBB een stokje gaat steken voor deze wet. En niet alleen de Wet publieke gezondheid, maar ook andere omstreden wetsvoorstellen omtrent digitaal geld, digitaal paspoort, de tijdelijke wet cyberoperaties en de sleepwet. Het wordt het grote debuut van Ilona Lagas.

Daarnaast is ook Leon de Winter te gast. Leon heeft veel tijd doorgebracht in Amerika en is goed geïnformeerd over de gang van zaken aldaar zoals de aanstaande presidentsverkiezingen en de rol die de media daarin spelen. De Winter stelt dat in Nederland vergelijkbare ontwikkelingen gaande zijn.

Dynamiek veroorzaken

De missie van Rick en Marianne voor aankomende zondag is duidelijk het veroorzaken van een dynamiek, waardoor de Wet publieke gezondheid nog even uitgesteld wordt. In ieder geval totdat de nieuwe Eerste Kamer daar zit. “Wees moedig en spreek je uit.”

Luister hier naar de nieuwste aflevering van Op Z'n Kop:

#102 - OP Z'N KOP! We moeten een dynamiek veroorzaken - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie