Podcast

Sven de Caluwé van Aborted over het nieuwe album ManiaCult

foto: Aborted
  1. Nieuwschevron right
  2. Sven de Caluwé van Aborted over het nieuwe album ManiaCult

Zanger / grunter Sven de Caluwé hangt aan de keiharde lijn om alles te vertellen over het nieuwe album ManiaCult (release 10 september 2021) van de deathmetal band Aborted.

Deze Belgische metalheads zijn toe aan hun elfde album in hun 26-jarig bestaan. Het is weer een snoeihard album geworden met daarin ook enige rustpuntjes in de intro's van de tracks waardoor het geheel heel gevarieerd over komt. Volgens Sven komt het doordat het een combinatie is waar de band de voorbije jaren aan gewerkt heeft. De teksten van de plaat gaan over mental health, de gekke dingen die we op dit moment in de wereld zien en daarbij ook de conspiracy theory op veler gebied die helemaal tot bloei is gekomen. In de Keiharde wordt op verzoek van Sven de track Dementophobia gedraaid.

Asagraum

Keiharde fan Youri Verhoog vraagt of de Nederlandse blackmetal band Asagraum besproken zou kunnen worden en of dat er een nummer van hen kan worden gespeeld. Na het beluisteren van hun laatste album Dawn Of Infinite Fire (2019) worden Suzanne Bosman en Mike Arntz zo nieuwsgierig dat ze gaan bellen met Obscura. Zij is componist, bassist en zangeres van de blackmetal band Asagraum. Het occultisme en satanisme staan centraal in de teksten van hun songs. Obscura praat over het satanisme waarbij ze uitlegt dat het een ideologie is van vrijheid, staat voor totale autonomie en eigen keuzes in het leven ongeacht wat de maatschappij daarvan denkt en spiritualiteit. Natuurlijk gaat het ook over de muziek die kan worden gezien als hard, strak en heel intens.

Ook wordt er stilgestaan bij het 30-jarige jubileum van het zogenaamde 'Black Album' van Metallica (1991). Het project 'The Black List' wordt besproken waarbij Metallica de deur heeft opengezet voor een aantal bands om nummers van dit classic album te coveren.

Suzanne heeft een hele dansbare tip meegenomen, Mike heeft een album van Angra uit de platenkast getrokken en verder hoor je in deze aflevering van De Keiharde Pödcast muziek van Pro Pain, Sabbaton en Baldrs Draumar.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast:

#5 - Wat is de link tussen Aborted en action figures. (S04) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie