Podcast

Martyr bestaat 40 jaar en viert dat met nieuw album Planet Metalhead

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Martyr bestaat 40 jaar en viert dat met nieuw album Planet Metalhead

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast gaan Suzanne Bosman en Mike Arntz in gesprek met Rop van Haren en Rick Bouwman. De zanger en gitarist van metalband Martyr zitten veertig jaar in het vak en vieren dat met de release van nieuw album Planet Metalhead.

Powermetalband Martyr uit Utrecht bestaat dit jaar 40 jaar en bracht op 24 februari het nieuwe album Planet Metalhead uit. De band, bestaande uit zanger Rop van Haren, gitaristen Rick Bouwman en Geoffrey Maas, bassist Vinnie Wassink en drummer Rick Valcon, brengen voor het eerst in zes jaar weer een nieuw studioalbum op de markt. Rop en Rick zijn naar Hilversum afgereisd en praten met Suzanne Bosman en Mike Arntz over de nieuwe plaat. Natuurlijk wordt er met Children of the Night ook een track van het nieuwe album gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herinneringen aan de '80s

Martyr bestaat daarnaast dit jaar 40 jaar, werd opgericht in 1982 en dus wordt er in het kader van de 80's Achtdaagse met de heren ook teruggeblikt op hun beginjaren. Suzanne Bosman en Mike Arntz blikken ook terug op hun jaren '80. Suzanne neemt vanuit haar uitgaansleven van toen de band Splodgenessabounds mee en Mike vanuit zijn slaapkamer van toen zijn jeugdliefde KISS.

De Keiharde ontving op dekeiharde@avrotros.nl een mail van luisteraar Thorhold waarin hij aangaf dat hij al eerder een nummer van hardcore metal band Cro-Mags had aangevraagd en daarbij de opmerking dat dit genre tot nu toe in De Keiharde nog niet vaak is gedraaid. Hoog tijd om met hem te bellen en Cro-Mags met Intro/We Gotta Know te draaien.

Verder beginnen we deze aflevering in Canada met muziek van Voivod en eindigen we in Canada met de band Panzerfaust.

#7 - Martyr in De Keiharde Studio (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie