Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'TT in Assen is leuker dan GP in Zandvoort'

foto: ANP Foto Vincent Jannink
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'TT in Assen is leuker dan GP in Zandvoort'

Het was dit weekend een relatief rustig tussenweekend in de internationale sportkalender. Het voetbalseizoen is voorbij, en de Tour, Wimbledon en het WK Vrouwenvoetbal staan voor de deur. Gelukkig was daar, op een snikhete zondag, gelukkig nog het NK Wielrennen en de TT in Assen – volgens Bureau Sport hét leukste race-evenement van Nederland.

Natuurlijk keek Bureau Sport uitgebreid naar het NK Wielrennen, waar Dylan van Baarle en Demi Vollering kampioen werden. Prachtig, zo vond Team Bureau Sport, maar een aantal luisteraars had er minder van genoten en vroeg via de mail waarom weldenkende mensen vrijwillig hele dagen binnenzitten om naar wielerkoersen te kijken. Bureau Sport legt het uit, maar heeft ook kritiek, want dragen commentatoren bijvoorbeeld wel bij aan hoe leuk de sport is om naar te kijken? En kunnen we de sport niet veiliger maken, want ook daar was dit weekend weer een hoop op aan te merken. Antwoorden in de podcast.

We verliezen onze topsport aan Saoedi-Arabië

Van het NK Wielrennen is het gek genoeg maar een kleine stap naar de Golfregio en Saoedi-Arabië. Nadat deze zomer de ene na de andere voetbaltopper naar het land overstapt, blijkt ineens ook interesse uit deze hoek voor onze Jumbo Visma wielerploeg te bestaan. De heren van Bureau Sport hebben daar een zeer duidelijke mening over en praten in de podcast over de gevolgen voor de topsportwereld.

En uiteraard is het niet alleen maar wielrennen dat de klok slaat. Zo staan de heren stil bij Joost Luiten, die bijna een belangrijk golftoernooi won. Voetbal is vertegenwoordigd via de straf voor Mourinho en de vrijspraak voor Sierd de Vos, de Oranjevrouwen en knipoogkroaat Vida tijdens zijn commentaar mag blijven beledigen. En er zijn kijk én leestips voor de enthousiaste sportfan: Frank tipt een televisieserie over het Marokkaanse voetbalelftal en Erik heeft een tip voor een wielerboek. En na al dat geweld is er ook nog tijd voor een mystery guest. In een hagelfonkelnieuwe Bureau Sport: De Podcast. Nu overal gratis te verkrijgen!

#24 - "De TT in Assen is een veel leuker evenement dan de GP in Zandvoort" (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie