Podcast
NTR

Andrew Makkinga gaat in gesprek met North Sea Jazz-artiesten

foto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Andrew Makkinga gaat in gesprek met North Sea Jazz-artiesten

Andrew Makkinga nam afgelopen weekend meerdere podcasts op tijdens North Sea Jazz. Als onderdeel van de North Sea Jazz Talks ging Andrew op het podium in Ahoy in gesprek met verschillende artiesten.

Hiervoor sprak Andrew met SOMI; een virtuoze zangeres met een stem als honing, die zich zowel door Afrikaanse als Amerikaanse tradities laat inspireren, maar naast zangeres ook een kritische schrijfster en academicus is.

Een dag later sprak hij met Steve Scipio en Patrick Patterson van de band Cymande. De band uit de Londense wijk Brixton bracht drie albums uit in de vroege jaren 70 met daarop een vernieuwende mix van funk, soul, reggae, rock, afro, calypso en jazz. Genegeerd in eigen land gooide Cymande al in 1975 de handdoek in de ring. Pas in de decennia erna bleek hoe invloedrijk hun eerste drie platen waren, toen samples ervan op talloze platen van onder meer de Fugees en De La Soul opdoken. Het maakte Cymande een van de meest gesampelde bands in de geschiedenis, die nu na hun comeback hun debuut maakten op North Sea Jazz.

Tot slot sprak Andrew met een ware jazzlegende: saxofonist Kenny Garrett. Hij speelde met onder andere Miles Davis en Art Blakey, en brengt met zijn nieuwe plaat Sounds From the Ancestors een ode aan zijn voorgangers.

#7 - Talking North Sea Jazz met SOMI (S02) - Makkinga Moves

#8 - Talking North Sea Jazz met Cymande (S02) - Makkinga Moves

#9 - Talking North Sea Jazz met Kenny Garrett (S02) - Makkinga Moves

Beluister de andere afleveringen van Makkinga Moves hier of check ze in je favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie