Podcast
BNNVARA

In Vinyl Vrijdag hoor jij wat er nu leeft in de platenzaken!

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. In Vinyl Vrijdag hoor jij wat er nu leeft in de platenzaken!

Welke platen vliegen nu als warme broodjes over de toonbank van de platenzaken? Welke plaat zou Froukje meenemen naar een onbewoond eiland? En waarom vervangen veel Vinylliefhebbers de binnenhoezen van hun favoriete platen? Antwoorden op dat soort vragen krijg je in de nieuwe NPO Radio 2-podcast Vinyl Vrijdag (BNNVARA). De podcast is onmisbaar voor muziekliefhebbers die naast de broodnodige liefde voor radio óók nog af en toe in de platenzaak komen.

Want het laatste nieuws uit die platenzaken hoor je in Vinyl Vrijdag. Esther en Wouter bespreken iedere week de nieuwe releases die het die week goed doen. Zo maak je kennis met nieuw werk van de grote namen U2, Coldplay en Froukje, maar je hoort ook wat de verborgen parels zijn die als warme broodjes over de toonbank vliegen. Iedere week hoor je ook iemand vanuit een platenzaak over een bijzondere LP, en een bekende Nederlander die zijn of haar favoriete plaat voorstelt.

De podcast wordt gepresenteerd door twee echte Vinyl-freaks, NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes en Esther Vollebregt. Wouter van der Goes is sinds jaar en dag verantwoordelijk voor zeker negentig procent van de afschrijving van de LP-speler en bezit heel veel vinyl. Hij weet daarnaast alles van groefdiepten en gekleurd vinyl, en heeft in de podcast regelmatig aandacht voor zijn aversie tegen verkeerd binnenhoesplastics. Esther Vollebregt is de deep throat naar de muziekindustrie, spreekt iedereen in het wereldje, weet precies wat er wanneer uitkomt en houd je op de hoogte van de actuele situatie in de platenzaken.

Record Store Day

De komende maanden bereiden Wouter en Esther je in de podcast voor op hét hoogtepunt van het jaar voor platenliefhebbers: Record Store Day. Deze week hoor je in de podcast kersvers ambassadeur Froukje en de komende weken delen we in de podcast het laatste nieuws over events en speciale releases. In aanloop naar Record Store Day nemen je mee in een uitgebreide en exclusieve voorbeschouwing op de releases en op Record Store Days kun je Wouter en Esther tegenkomen in de betere platenzaak om de hoek. Niks missen in aanloop naar Record Store Day? Abonneer je op de feed van Vinyl Vrijdag.

Luister hier:

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

Ster advertentie
Ster advertentie