Podcast
AVROTROS

Slaughter The Giant uit België te gast in De Keiharde Pödcast

foto: Slaughter The Giant
  1. Nieuwschevron right
  2. Slaughter The Giant uit België te gast in De Keiharde Pödcast

De Belgische melodic death en blackmetalband Slaughter The Giant bracht onlangs hun debuutalbum Depravity uit. Reden genoeg voor Mike Arntz en Suzanne Bosman voor een belletje met frontman Benny Ubachs in een gloednieuwe Keiharde Pödcast!

Slaughter The Giant verraste in 2019 met de EP Asylum of the Damned. Nu, drie jaar en een lockdown later, ligt hun eerste volledige plaat in de schappen: Depravity. Een album vol melodic death- en blackmetal, waar ook schitterde orkestratie doorheen is geweven.

De band is groot fan van het Amerikaanse The Black Dahlia Murder en dat hoor je terug, maar pas op: Slaughter The Giant is zeker geen copycat. Binnen de composities en de arrangementen heeft de band een eigen smoel gecreëerd, waarbij ook ruimte is voor de heerlijke tandem van gitaristen Jeroen Broos en Tim Devos. Het album Depravity krijgt van de schrijvende pers complimenten en dat alles is voor Suzanne Bosman en Mike Arntz reden genoeg om te bellen met zanger Benny Ubachs. Van het album wordt de track The Undead gedraaid.

Thrice

Bijna elke vrijdagavond zitten Bas en Kim de Vries samen gezellig op de bank om naar een nieuwe aflevering van De Keiharde te luisteren. Biertje, chipje en hun favoriete muziek die uit de luidsprekers knalt. Bas en Kim kennen elkaar al 22 jaar en onder andere de liefde voor de metal is wat hun bindt. Bas is groot fan van de American emo rockband Thrice. Onlangs is hij weer naar een concert van hen geweest en weer maakte de band grote indruk. Bas verzoekt, ook namens Kim, de track Scavengers.

Suzanne heeft een tip meegenomen die vol zit met post-hardcore, shoegaze, drone, post-rock en ambient. Mike heeft uit zijn platenkast een klassieker meegenomen van een band die in de jaren zeventig hardrock maakte met een stevige bluesy inslag, maar die vanaf de midden jaren tachtig rock met een commercieel sausje maakt.

Verder hoor je in deze aflevering nog muziek van Fvneral Fvkk en Alien Weaponry.

Beluister de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast hieronder:

#10 - Het vrijdagavondmoment van Bas & Kim en melodic death/blackmetal van Slaughter The Giant (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie