Podcast

Metalband Terzij de Horde keert terug met een nieuwe EP

foto: Terzij de Horde/William van der Voort
  1. Nieuwschevron right
  2. Metalband Terzij de Horde keert terug met een nieuwe EP

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering van De Keiharde Pödcast hoor je onder andere muziek van Pantera en Drain.

Terzij de Horde uit Utrecht maakt black metal dat wordt overgoten met een sausje van modernere stromingen zoals post punk en post black metal. Suzanne en Mike bellen in de nieuwe aflevering van De Keiharde met zanger en tekstschrijver Joost Vervoort.

In one of these, I am your enemy

Vervoort bespreekt de thematiek van de plaat die volgens hem onder andere gaat over de maatschappij en de macht die inherent is aan het samen creëren en kapot maken van realiteiten. Inhoudelijk passen de teksten heel erg bij het vuur van de plaat en daar heeft de band zich erg op gefocust. Dat hele proces heeft even geduurd, wat ook meteen het gat verklaart tussen het vorige album Self uit 2015 en de nieuwe EP In one of these, I am your enemy die op vrijdag 8 april verschijnt. In het gesprek komt ook het indrukwekkende artwork aan bod en vertelt Joost dat Terzij de Horde geen slaapkamer-blackmetalband is en dat ze staan te popelen om de podia weer op te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

East Coast thrash metalband Overkill

Regelmatig komt er thrashmetal voorbij in De Keiharde, maar luisteraar Rick Hubers mist hierin nog een band die nog niet is gedraaid. Volgens hem wordt deze ook erg ondergewaardeerd. Rick wil graag een lans breken voor East Coast thrash metalband Overkill. De band bestaat al sinds 1980 en brengt volgens hem nooit een teleurstellende plaat uit.. Last Man Standing van hun album The Wings Of War uit 2019 wordt dan ook gedraaid. Suzanne heeft een tip meegenomen van Florian Marcus Maier's band Dark Fortress en Mike heeft het nieuwe album van Ghost onder zijn arm meegenomen naar Hilversum.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Pantera en Drain. Luister hieronder:

#13 - Black metal en tekstuele diepgang van Terzij de Horde (S05) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie