Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: terug in de tijd met The Black Crowes

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: terug in de tijd met The Black Crowes

Dankzij de aankondiging van een nieuw album van Paolo Nutini, nieuw werk van Arcade Fire en een plaat van Kendrick Lamar was het een uitstekende week qua nieuwe muziek, maar in Blokhuis de Podcast zoomt Leo Blokhuis in op een andere plaat: de EP die The Black Crowes deze week uitbrachten, 1972.

1972 is in vele opzichten een bijzonder album. Het album is het eerste nieuwe werk van de band sinds 2009 en bevat alleen maar covers van nummers die uitkwamen in 1972. De Crowes hebben een originele tracklist bij elkaar gesprokkeld: van onbekende parels van David Bowie tot werk van The Rolling Stones en The Faces.

In de podcast bespreekt Leo het nieuwe werk en laat hij ook horen op welke manier de band deze nummers onder handen nam. Maar The Black Crowes kunnen meer dan enkel covers spelen: de formatie is inmiddels meer dan 30 jaar bij elkaar. In de podcast hoor je fragmenten uit een gesprek dat Blokhuis had met Rich Robinson, de gitarist van de band. Met hem keek Blokhuis terug op 30 jaar The Black Crowes. In de podcast introduceert hij het werk van de southern rockband, onder meer door in te zoomen op de inspiratiebronnen van The Black Crowes, waar de formatie nu dus ook een volledige EP over heeft gemaakt.

Wereldhit uit Bulgarije

Er is natuurlijk veel meer in de nieuwe podcast! Zo komt de wereldhit deze week uit Bulgarije, één van de weinige landen waar Leo heel weinig muzikale associaties bij heeft. Toch komt in de podcast plotseling één associatie op. Welke dat is? Je hoort het in de aflevering!

Verder: exclusieve livemuziek van Oliver Pesch, nieuwe muziek van Paolo Nutini, The Smile en eigen muziek van Beatles-livesensatie The Analogues, in een nieuwe Blokhuis: De Podcast. Nu te beluisteren in je favoriete podcast-app!

#18 - The Black Crowes, Oliver Pesch (live), muziek uit Bulgarije, The Smile (S03) - Blokhuis de Podcast

Iedere dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering van Blokhuis: De Podcast. Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week een verse aflevering in je podcastfeed!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie