Podcast

Leo Blokhuis spreekt Bonnie Raitt over haar nieuwe album

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis spreekt Bonnie Raitt over haar nieuwe album

Deze week viert Leo Blokhuis in zijn podcast de 25e verjaardag van het Nederlandse label Excelsior, hoor je een wonderschoon liveoptreden van de Londense muzikant PM Warson en spreekt Blokhuis met de 72-jarige zangeres Bonnie Raitt die zelf wat tracks van haar nieuwe album toelicht.

Toen ze op achtjarige leeftijd een gitaar als kerstcadeau kreeg, had de Amerikaanse zangeres Bonnie Raitt nooit kunnen vermoeden dat ze, 64 jaar later, haar achttiende album zou uitbrengen. Aan Blokhuis vertelt de zangeres dat ze trots is op haar werk. Ook vertelt ze dat Just Like That, de titelsong van het nieuwe album, gaat over een vrouw die bij een man komt die een getransplanteerd hart heeft, het hart van haar overleden zoon. Deze man vraagt vervolgens aan de vrouw of zij haar oor even op zijn borst wil leggen, zodat zij het hart van haar zoon kan horen. Ook vertelt Raitt over een andere track op haar album Down The Hall, een door haar geschreven nummer over gevangenen die vrijwilligerswerk doen in een hospice. Hoewel er op dit album tracks staan die zij zelf geschreven heeft, zijn haar meest bekende nummers dat niet

Wereldhit uit Egypte

Voor de wereldhit reist Blokhuis naar Egypte en daar treft hij Sarah Khodir. Zij is in Nederland geboren, maar woont nu in Egypte waar zij werkt als architect en haar eigen tassenlijn runt. Aan Blokhuis vertelt Khodir over Hassan Shakosh, een bekende Eyptische zanger. In zijn thuisland mag hij, net als veel andere zangers, niet meer optreden. Vanuit de Egyptische jury is namelijk bepaald dat zijn taalgebruik in zijn muziek te ordinair zou zijn en niet zou passen bij de Egyptische cultuur.

Dat, én de allerbeste releases, komt allemaal samen in de nieuwe Blokhuis: de Podcast. Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#16 - PM Warson (live), Bonnie Raitt, 25 jaar Excelsior, muziek uit Egypte (S03) - Blokhuis de Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie