Podcast
PowNed

Marianne en Rick roepen op: 'Sloop dat rubberentegelparadijs!'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne en Rick roepen op: 'Sloop dat rubberentegelparadijs!'

In een nieuwe aflevering van podcast Op Z'n Kop roepen Rick en Marianne de luisteraars op wat zij kunnen doen om het land een stukje beter te maken. Volgens hen is Nederland veranderd in een 'rubberentegelparadijs'.

Zo vinden ze dat wij ooit moedige mensen waren die kansen zagen om door middel van het bouwen van dijken dit land bewoonbaar te maken. Inmiddels is dat volgens het duo veranderd naar een groep klagende slachtoffers. "Van de wieg tot onze dood, alles wordt voor ons geregeld in dit land en daardoor zijn wij niet meer zelfredzaam geworden", aldus Marianne Zwagerman. In Op z'n Kop zegt ze dat iedereen maar wijst naar de overheid bij het oplossen van hun problemen, of het nou een uitkering is of zoals nu met een prijsplafond voor energie.

Zelf je problemen oplossen

Marianne ziet het graag als volgt: "Wat nou als we dat eens zélf zouden doen, als mensen zelf hun problemen zouden oplossen, zou het land dan niet een stuk beter worden? We lijken allemaal toeschouwers bij een wedstrijd. Maar wie realiseert zich nou dat hij het veld in moet rennen en Virgil van Dijk moet zijn? Dat besef lijkt er niet meer te zijn bij mensen. Ook bij politieke leiders als Rutte niet", aldus Zwagerman.

Rick en Marianne roepen de luisteraar op om zelf na te denken over wat je kunt doen om het land een stukje beter te maken. "Het gaat om onze eigen weerbaarheid. Wat ga jij morgen doen om te zorgen dat we uit deze impasse komen waar iedereen, van de burger tot de minister-president en de koningin, een toeschouwer is?"

Luister hieronder de aflevering van Op Z'n Kop:

#79 - OP Z'N KOP! 'Sloop dat rubberentegelparadijs!' - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie