Podcast
PowNed

Matijn Nijhuis over scheiding: 'Was ik echt behoorlijk kapot van'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Matijn Nijhuis over scheiding: 'Was ik echt behoorlijk kapot van'

Het is misschien wel de meest aangevraagde aflevering van 30 MINUTEN RAUW óóit: Matijn Nijhuis. Eindelijk is het zo ver! Ruud en Matijn praten een halfuur over de missende 'r', trouwen en scheiden in de schijnwerpers en opnieuw daten.

We kennen Matijn natuurlijk als nieuwslezer op NPO Radio 2. Nijhuis breekt een lans voor pleegouderschap en draagt de meest fantastische t-shirts tijdens de NPO Radio 2 Top 2000. Wij mogen Matijn dan herkennen, maar andersom is dat niet altijd het geval. Hij lijdt namelijk aan gezichtsblindheid.

De verloren 'R'

Matijn wordt vaak vergist voor 'Martijn', en dat is niets nieuws. "Ik heb vroeger op school straf gekregen, want dan zei ik 'mijn naam is zonder R' en dan zeiden ze 'nee, je schrijft het gewoon verkeerd' en dan moest ik in de hoek staan", vertelt hij in de podcast. Die 'r' had er echter wel moeten zijn, legt Matijn uit. "Mijn ouders hadden eerst een heel mooi verhaal, ik weet niet meer helemaal hoe het zat, maar het was ‘iemand anders heette ook al Martijn’ en dat vonden ze zielig, maar ik hoorde laatst dat het gewoon mis is gegaan bij de aangifte bij de burgerlijke stand."

Gescheiden

Eind 2009 vroeg Bram, de toenmalige vriend van Matijn, hem ten huwelijk. Hoe gaat Matijn om met een huwelijk én scheiding in de schijnwerpers? "Ja, dat vind ik wel moeilijk. Je kent dat wel, denk ik. Maar ik vind ook, als je een beetje de aandacht op jezelf vestigt doordat je denkt 'ik ga iemand op de radio ten huwelijk vragen', ja dan kan je wel nagaan dat mensen dan gaan vragen 'hoe gaat het nu' of als ze merken dat het over gaat. [...] We hebben twee pleegkinderen. Ik wil niet iets zeggen waardoor mijn ex in een slecht daglicht komt te staan." Hoe hebben Bram en Matijn de scheiding aangekondigd bij hun kinderen? Je hoort het in 30 MINUTEN RAUW.

Opnieuw daten

Matijn heeft echter ruimte voor nieuwe liefde in zijn leven. Hij is al een tijdje aan het daten en grapt: "Wanneer komt deze aflevering online? Over een week? Ja, dan is het nog wel aan." De angst om alleen over te blijven was echter ook aanwezig: "Ja, natuurlijk. Als je een linkshandige, gehandicapte, vegetarische homo bent. In een rolstoel met twee kinderen. Met een rugzakje."

#15 - 30 MINUTEN RAUW met Matijn Nijhuis (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie