Podcast

Metalcore en bombast samen in één aflevering van De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Metalcore en bombast samen in één aflevering van De Keiharde Pödcast

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast gaan Mike Artnz en Suzanne Bosman in gesprek met Jesse Lakerveld van de metalcoreband Serve. De moeder van de frontman attendeerde de presentatoren op de formatie.

De Keiharde krijgt de meest uiteenlopende mails in de box. Verzoeken, verhalen, promotors die hun waar aanprijzen, bands die hun nieuwe plaat uit hebben en moeders die zo trots zijn op hun zoon dat ze dit wel van de daken willen schreeuwen. Dat laatste gebeurde een paar weken geleden. Een zeer persoonlijke mail van de moeder van zanger Jesse Lakerveld van de metalcore band Serve.

Presentatoren Suzanne Bosman en Mike Arntz werden geraakt door deze mail en toen ze de muziek van Serve hadden gehoord wisten ze het zeker: deze band moest in de podcast. Naast dat Jesse de band en de muziek van Serve aan jullie voorstelt, gaat het gesprek ook over de zware periode met depressie waar Jesse doorheen moest en waarbij praten, teksten schrijven, zingen en schreeuwen zeer helend werkten. Serve wordt door De Keiharde warm aanbevolen, er ligt nieuw werk in het verschiet en van de EP uit 2019 Life is not lived, it's suffered through wordt het nummer Dirt gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ancient Bards

Marc Kaashoek staat tijdens het Metal Female Voices Fest in Wieze (België) tussen het publiek te genieten als daar ineens de band Ancient Bards op het podium verschijnt. Zangeres Sara Squadrani blaast hem helemaal omver. Marc legt in het gesprek uit wat deze muziek en specifiek Sara met hem doet. Natuurlijk komt de muziek van Ancient Bards ook voorbij in de song “A greater purpose”.

Suzanne Bosman is door haar gitaarlessen op dit moment helemaal in de ban van gitarist Randy Rhoads. De gitaarriff van Ozzy Osbourne-nummer Crazy Train blijft maar in haar hoofd rondzingen. Randy was begin jaren 80 de gitarist in de band van Osbourne en overleed op 19 maart 1982 op 25-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk.

Mike Arntz heeft de hele discografie van de band Galatic Cowboys naar de studio gesleept en van één van die albums zal een track worden gedraaid.

Verder hoor je in deze aflevering een primeur van het nieuwe album van Martyr Planet Metalhead, dat pas op 24 februari 2022 uitkomt, maar De Keiharde mag per hoge uitzondering al een track de podcast in slingeren. Daarnaast is er muziek van Unanimated.

#3 - Metalcore en bombast (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de podcast!

Benieuwd naar de muziek die in De Keiharde Pödcast behandeld wordt? Abonneer je dan op de Tiplijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie