Podcast
BNNVARA

Het Van Inkel Archief over Stevie Wonder: 'Zonder hem zag het muzieklandschap er heel anders uit'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Van Inkel Archief over Stevie Wonder: 'Zonder hem zag het muzieklandschap er heel anders uit'

"Ik durf wel te zeggen dat het muzieklandschap er anders uit zou zien als hij er niet was geweest", vertelt Shay Kreuger aan Jeroen van Inkel in de nieuwste podcastaflevering van Het Van Inkel Archief. Een aflevering die in het teken staat van Stevie Wonder.

Ook haalt de presentatrice van de Soulnight een herinnering op aan het optreden van Stevie Wonder tijdens North Sea Jazz in 2014. Of eigenlijk vooral aan het moment erna, als ze in de metro naar huis zit: "Ik had zoveel energie gekregen door het optreden en ik zat wat mee te zingen. En 10 seconde later ging oprecht de hele metro mee. Die energie die hij bij ons allemaal heeft achtergelaten, was zo hoog en feestelijk."

In de podcastaflevering hoor je ook het gesprek dat Van Inkel met de wereldster voert voor het programma Countdown in 1991. Hij haalt herinneringen op aan het moment dat hij in zijn eentje zat te wachten op de leren bank, terwijl Stevie Wonder langzaam, begeleid door twee mannen, het podium op komt lopen.

Van Inkel laat in de podcastaflevering het volledige gesprek horen dat hij met de Amerikaanse zanger voert. Zo hoor je hoe hij vertelt over zijn gooi naar het burgemeesterschap van Detroit destijds, over zijn rijke carrière en over het radiostation dat hij had.

Rolling Stones

Vorige week werd nog bekend dat Stevie Wonder meewerkt aan het nieuwe album van The Rolling Stones. Op het album Hackney Diamonds zal bij Sweet sounds of heaven Lady Gaga te horen zijn en speelt Stevie Wonder piano en keyboard.

Wil je meer horen over het gesprek dat Van Inkel voert met de wereldster, check dan de laatste aflevering van de podcast:

#12 - Stevie Wonder - Het Van Inkel Archief

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie