Podcast

Wouter van der Goes over The Jordan: 'Heerlijk, als je nog even je borrel op wilt drinken'

foto: Emma Potfoto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter van der Goes over The Jordan: 'Heerlijk, als je nog even je borrel op wilt drinken'

NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes en Esther Vollebregt van Record Store Day Nederland bespreken in deze podcast elke week de beste vinylreleases. Met deze week als extraatje een live-concert van de Golden Earring. Ook nemen we een kijkje in de platenkast van sportjournalist Henri Schut.


Om te beginnen heeft Eshter iets bijzonders meegenomen om te laten horen. Het is een volledig live-concert van Golden Earring, op vinyl, toen ze in Amerika in het touren waren. Opgenomen in 1983, met daarop de enorme hit Twilight Zone. Geschreven door George Kooymans en oorspronkelijk bedoeld voor z’n solo album, maar toch maar op hun zogenaamde laatste album geplaatst en de rest is geschiedenis. Uiteraard is dat niet het enige wat we deze week horen in Vinyl Vrijdag. Verder luisteren we naar een aantal nieuwe releases:

  • Nineties Collected Vol.2 90’s Collected is onderdeel van de compilatie serie. Eerder is al Disco Collected en 80’s ‘12 inches Collected besproken. Handig, want op deze LP’s heb je de grootste namen van elk decennium samen op verzamelaar. Gecombineerd met vergeten hits en minder ontdekte juweeltjes, waardoor je een ervaring krijgt van het luisteren naar je favoriete platen uit die tijd.
  • Modern Talking - 12 inch Een Duits duo die in de jaren ‘80 veel internationale hits scoorden, bijvoorbeeld: You're My Heart, You Can Win If you Want en Brother Louie.
    Vorig jaar kwam er voor het eerst iets uit van Modern Talking op vinyl en dat sloeg enorm aan, dat besloten werd ook een aantal 12 inches uit te brengen, 6 stuks in totaal, met extended versions van de hits daar ook op. Nog steeds huge in Duitsland maar ook wel in de rest van Europa. Oplage van 1.500 stuks, genummerd, op goudkleurig vinyl.
  • The Rolling Stones - GRRR Live! Nog een live-concert vandaag. The Rollings Stones brachten wel vaker live-concerten op vinyl uit en dat doen ze heel goed. Toch is dit een extra bijzondere, want hierop zingen ook onder andere Bruce Springsteen, Lady Gaga en John Mayer. Opgenomen in New Jersey
  • The Jordan - Nowhere Near The Sky The Jordan is het nieuwe project van de Amsterdamse singer-songwriter Caroline van der Leeuw, die we voorheen kenden als Caro Emerald. The Jordan maakt mysterieuze triphop en folktronica voorzien van krachtige en verhalende teksten. Weg is de jazz, de swing, de latin ritmes. Fantastische plaat voor op een zondagochtend.

In de platenkast van Henri Schut

De Beste Muziek Uit NOS Langs De Lijn is voor Henri persoonlijk het belangrijkste vinyl wat er ooit is uitgebracht. Hij heeft deze zelf mogen samenstellen drie jaar geleden. Maar vandaag wil hij toch een andere LP in de spotlight zetten. De NPO Radio 1 presentator kaapt een LP weg voor iedereen die nog gaat komen, want hij denkt dat iedereen deze wel zou kiezen. Michael Jackson - Thriller.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie