Podcast
PowNed

Marianne Zwagerman: 'Kan Den Haag het een keer over echte problemen hebben?'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Zwagerman: 'Kan Den Haag het een keer over echte problemen hebben?'

In de nieuwe aflevering van Op z'n Kop! geeft Marianne Zwagerman haar visie op de actualiteit. De schrijfster en columniste meent dat politici niet genoeg beseffen hoe ernstig de gevolgen van de inflatie en energiecrisis precies zijn.

In de nieuwe aflevering van Op z'n Kop! spreekt Marianne Zwagerman haar verbazing en frustratie hierover uit: "Naar wat voor een land zijn wij onderweg? We hebben een torenhoge inflatie en mevrouw Kaag schrikt daar dan van zegt ze. Je bent verdorie de minister van Financiën!"

Chemische industrie

De extreme gasprijzen dringen nu ook door in de chemische Industrie, die nu voor een deel stil dreigt te vallen. Zij maken grondstoffen die ze bijvoorbeeld in ziekenhuizen gebruiken of verpakkingen voor wat je in de supermarkt koopt. Zo was er het nieuws over de HAK-fabriek die tijdelijk stil is gelegd, maar in Den Haag gaat het daar niet over, beweert Zwagerman. "De Titanic is al voor 7/8ste gezonken maar tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen gaat het over of tampons gratis moeten worden, ja sorry hoor!", zegt ze.

"Kunnen we het alsjeblieft over de grote problemen hebben?", vervolgt Zwagerman. "Het gaat over dat mensen teveel bestellingen doen bij een webshop en hoe slecht dat voor het milieu is, maar als we nog drie weken wachten kan er niemand wat bij een webshop bestellen want dan zijn we allemaal failliet!"

Beluister de nieuwe aflevering van Op z'n Kop! hieronder of check hem in je favoriete podcastapp.

#77 - OP Z'N KOP! Over presentatie stikstofrapport Remkes - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie