Podcast

Ron Coolen en Keith St. John slaan de handen weer ineen op Here To Stay

  1. Nieuwschevron right
  2. Ron Coolen en Keith St. John slaan de handen weer ineen op Here To Stay

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast belt Mike Arntz onder anderen met Ron Coolen en Keith St. John.

De Keiharde Pödcast is de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2 die mede mogelijk wordt gemaakt door luisteraars die verzoeken indienen voor geweldige songs die dan ook on de podcast worden gedraaid. Daarnaast biedt deze podcast een platform voor bands om zich aan het grote metal publiek voor te stellen.

Rise

Ron Coolen verraste drie jaar geleden met zijn eerste soloalbum Rise. Op dit album werkte de multi-instrumentalist (Ron speelt gitaar, keyboards, bas en drums) samen met leadgitaristen als Thorsten Koehne, Stephan Forté, George Lynch, Joey Concepcion en nog veel meer. Ook werkte hij op deze plaat samen met vocalisten als Göran Edman, Chris Clancy, Sam Walters en Keith St. John. De samenwerking met de laatste beviel beiden zo goed dat Ron en Keith besloten om de samenwerking verder uit te breiden.

Tijdens het NPO Podcast Event in oktober 2021 zat Ron op de bank bij Suzanne Bosman en Mike Arntz. Tijdens het gesprek, waarbij ook zanger Keith St. John via een videoverbinding aanschuift, worden de plannen voor een band en een nieuw album aangekondigd. De band die de naam Riot Station droeg is er helaas niet gekomen. Het nieuwe album wel en deze komt op 1 december 2023 uit en ook op deze plaat gaat Ron de samenwerking aan met diverse leadgitaristen zoals Christopher Amott (ex Arch Enemy, Armageddon), Gus G. (Firewind), Joey Concepcion, Per Nilsson (Scar Symmetry, Meshuggah, Kaipa, Nocturnal Rites), Timo Somers (ex Delain, Charlotte Wessels, Ayreon, Supersonic Revolution) en Satchel (Steel Panther).

Here To Stay

Het nieuwe album heet Here To Stay en in tegenstelling tot Rise is Keith St. John de enige zanger op de plaat. Mike Arntz belt met Ron en praat uitgebreid over de nieuwe plaat, de bewondering voor gitarist Timo Somers, waarom het drie jaar duurde voordat de opvolger van 'Rise uitkomt en hoe hij in gesprek kwam met Satchel van Steel Panther. Ook blikt Ron terug op de plannen om samen met Keith echt een band op te starten en waarom het uiteindelijk niet is gelukt. De Keiharde is trots op het feit dat de primeur hebben om een track van het nieuwe album te draaien en daarbij valt tijdens het gesprek met Ron de keuze op 'Firebird'.

De video van Heavy Metal Till I'm Dead die je hieronder ziet is de opener van het album Here To Stay en was de eerste single die uitkwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontmoeting bij de saladebar?

Vorig jaar troffen luisteraar Rogier van der Sluijs en Keiharde Pödcast presentator Mike Arntz elkaar bij de saladebar op een Belgisch festival. Alhoewel... saladebar... Dat blijkt toch iets anders te liggen. Ze kwamen met elkaar in gesprek waarbij Rogier wees naar een shirt van een vriend met daarop de band Phlebotomized. Deze band bracht in mei van dit jaar het album Clouds Of Confusion uit. Op deze plaat speelt gitarist Thijs van der Sluijs (The Frontiers) mee, jawel zoon van...

De band Cryptosis maakte twee jaar geleden indruk met het album Bionic Swarm (interview met bassist Frank te Riet van Cryptosis is hier terug te luisteren. Mike heeft een tip meegenomen van de nieuwe EP van Cryptosis.

Op de tap

Op De Wisseltap zette Peter Erik van den Berg-Jeths een jaren 90 zwart smaakje op de tap. Shairak Kinnummh van de band Gehenna staat nu op Wisseltap 2. Deze week zet Jeroen den Hollander een Belgisch punk/ metal smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van System Of A Down en Ostrogoth.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast:

#18 - Van saladebar naar verzoekje en multi-instrumentalist Ron Coolen (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie