Podcast
VPRO

Weird Hit Wonder eert de meest eigenaardige nummer 1-hits

foto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Weird Hit Wonder eert de meest eigenaardige nummer 1-hits

Hoe hebben nummers als Barbie Girl, Busje Komt Zo en Axel F van Crazy Frog de bovenste plek in de Top 40 weten te bereiken? In de NPO Radio 2-podcast Weird Hit Wonder doet popjournalist Atze de Vrieze onderzoek naar het verhaal achter de vreemde eenden in de hitlijsten.

“Het zijn nummers die je op het moment van uitkomen irritant vindt, ik wel in ieder geval, maar waar je later met een zeker nostalgisch gevoel op terugkijkt”, legt Atze de Vrieze uit over de onwaarschijnlijke hits die hij in de afgelopen drie seizoenen van Weird Hit Wonder heeft behandeld.

Van Rieu tot ringtone

“Mijn hoogste doel is verhalen te vertellen die je ook boeien als je de muziek niet aan kunt horen”, zegt De Vrieze over Weird Hit Wonder. Van lawaaiige ringtone-hits als Axel F van Crazy Frog tot een klassieke wals van André Rieu, de journalist beslaat in de podcastserie nummers uit allerlei genres, met één overeenkomst: het waren onwaarschijnlijke hits.

Achter die buitenbeentjes in de hitlijsten schuilen charmante verhalen, zoals de manier waarop een Busje Komt Zo geschreven werd op een congres voor verslavingsdeskundigen, en uitgroeide tot sensatie in het schnabbelcircuit. Of hoe Jeroen van Inkel met een achtergrondmuziekje in zijn radioprogramma André Rieu de Top 40 in katapulteerde.

#1 - DJ Madman - Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht) - Weird Hit Wonder

#8 - Aqua - Barbie Girl - Weird Hit Wonder

#13 - Ringtones / Crazy Frog - Weird Hit Wonder

Benieuwd naar de verhalen achter al die Weird Hit Wonders? Beluister hier alle afleveringen of check ze in je favoriete podcast-app!

Weird Hit Wonder

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met de podcast Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. In de podcast vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze (3voor12) de vrolijke verhalen achter bijzondere hits.

Check hier meer podcasts van NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie