Podcast
EO

Floor Jansen maakte per ongeluk liedjes voor later

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen maakte per ongeluk liedjes voor later

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting praat Martine ten Klooster met Floor Jansen!

‘One day is today’, zingt Nightwish-zangeres Floor Jansen op haar solodebuut Paragon. Dat besef van tijd heeft ze na het schrijven aan den lijve ondervonden: ze kreeg kanker. Als je nu sommige songteksten bekijkt als ‘broken but beautiful’ en ‘stronger than ever before’ is het bijna profetisch. Ze deelt het moment waarop ze hoorde dat haar borstonderzoek niet goed was. Het gesprek is groter: via de muziekteksten ontdek je ook waarom Floor liedjes altijd intens beleeft en waardoor ze die nu krachtig kan overbrengen.

In deze aflevering gaat Martine met Floor via de muziek langs de droom (My Paragon), door de strijd (Storm) naar de overwinning (Invincible).

Luister hieronder naar de aflevering:

#13 - FLOOR JANSEN maakte per ongeluk LIEDJES VOOR LATER (S07) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie