Podcast
EO

Sophie Straat: 'Die journalist vroeg of Mooier Als Je Lacht een liefdesliedje was'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sophie Straat: 'Die journalist vroeg of Mooier Als Je Lacht een liefdesliedje was'

In de nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting duikt Martine ten Klooster samen met zangeres Sophie Straat in haar nieuwe nummer Mooier Als Je Lacht.

Ze speelde laatste drie keer AFAS Live plat met Goldband en samen met de band bracht ze ook het nummer Tweede Kamer uit. Nu komt Sophie Straat met een nieuw album genaamd Smartlap Is Niet Dood. Een plaat met als hoofdthema feminisme, maar ook seksisme. En met dat laatste topic raakt ze iets bij Martine.

Mooier Als Je Lacht

'Meisje waarom kijk je zo boos, je bent mooier als je lacht' en 'schatje doe nou niet zo flauw, ik bedoel het echt niet slecht', het nieuwe nummer van Sophie Straat, Mooier Als Je Lacht, gaat over seksisme en intimidatie.

Ze schreef het nummer omdat ze zelf telkens weer ondervindt dat het nodig is. Als voorbeeld geeft ze een interview dat ze laatst had. "Die journalist vroeg aan mij of Mooier Als Je Lacht een liefdesliedje was. Daarom maak ik zulke liedjes", legt ze uit.

Mensen zouden moeten weten dat dit soort opmerkingen 'not done' zijn. "Het kan lijken alsof er niet zoveel aan de hand is, maar dat kan echt heel veel betekenen en ook heel veel met je doen", vertelt de zangeres. "En het kan ook zo ver gaan dat je daar een misschien wel een trauma aan overhoudt."

Luister hieronder naar de aflevering:

#8 - SOPHIE STRAAT zet SEKSISME op muziek (S07) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie