Podcast
EO

MEROL is kritiek op uitgesproken vrouwen zat: 'Je bent dan een schreeuwlelijk of een heks'

  1. Nieuwschevron right
  2. MEROL is kritiek op uitgesproken vrouwen zat: 'Je bent dan een schreeuwlelijk of een heks'

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting praten Martine en Matthijn met de Nederlandse actrice en zangeres MEROL.

“Als je als vrouw op televisie komt, en je bent uitgesproken, dan kun je vaak op Twitter teruglezen dat je een schreeuwlelijk bent of een heks. Wanneer je jezelf uitspreekt als feminist krijg je direct de vraag of je dat moet benoemen", stelt zangeres MEROL wanneer ze uitlegt hoe ze ziet dat er andere regels voor vrouwen gelden dan voor mannen. MEROL: "Er gelden andere regels in de wereld voor mannen en vrouwen. Om het even heel zwart wit te zeggen. Dat is ook in de muziekwereld, dat is overal." In het liedje Pastel van haar nieuwste plaat Troostprijs gaat ze in op de kritieken die ze vaak krijgt. "In pasteltinten is het allemaal prima en vorm ik geen bedreiging. Zodra ik mijn stem verhef en in felle kleuren naar jullie schiet is het too much, te hysterisch", aldus de zangeres.


In gesprek met Martine en Matthijn leer je Merel Baldé kennen en ontdek je waarom ze zichzelf niet wil censureren, wanneer ze met haar hoofd of hart schrijft en hoe ze haar kwetsbaarheid uit.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#8 - MEROL: ‘Niks is zo erg als nuance in kunst' (S05) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie