Podcast
EO

Remme: 'De 'wat als'-vraag in songs vind ik altijd interessant'

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Remme: 'De 'wat als'-vraag in songs vind ik altijd interessant'

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting is singer-songwriter Remme te gast!

Wat als hij zijn trui had opgehaald bij het meisje op wie hij verliefd was? Remme zal het nooit weten, want het moment is voorbij. De 'sweater' heeft wel een plekje gekregen in de songtekst van zijn single Chameleons. (En hij zingt het live in de podcast!) De singersongwriter bereikte het grote publiek voor het eerst met The Moment tijdens het EK 2021. In deze aflevering legt hij onder andere uit waarom hij in de ballad variant een andere tekst zingt dan in de uptempo 'voetbalversie'. Hoe hij zijn muziek schrijft ga je hier ontdekken.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting:

#16 - REMME: 'De 'wat als'-vraag in songs vind ik altijd interessant' (S05) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie