Podcast
BNNVARA

Een Record Store Day special van Vinyl Vrijdag

foto: Emma Potfoto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Een Record Store Day special van Vinyl Vrijdag

Op 22 april is er weer een nieuwe editie van Record Store Day en daarom maken Wouter en Esther deze én volgende week een special van Vinyl Vrijdag, waarin ze een selectie behandelen uit de ruim 200 titels die tijdens Record Store Day worden uitgegeven.

#13 - Record Store Day Special 01 (S02) - Vinyl Vrijdag

Wat komt er op Record Store Day uit?

  • Pearl Jam - Give Way 2LP live album van Pearl Jam, opgenomen tijdens hun Melbourne Park-show op 5 maart 1998 tijdens de Australische tour ter ondersteuning van hun derde studioalbum Yield. Inmiddels zeer gewild, want nog niet eerder op vinyl verschenen. Het album bevat 17 tracks, met gatefold hoes op zwart vinyl met alle grote hits in live versies. De titel Give Way is een knipoog naar de Australische tegenhanger van het Amerikaanse Yield-bord.
  • Thin Lizzy - Live and Dangerous: Hammersmith 14-11-1976 Voor het eerst op vinyl, super powervolle live show van de band uit Ierland met de opvallende Phil Lynott als frontman. Hij slechts 36 jaar oud geworden door overmatig drugsgebruik, maar toch heel veel platen gemaakt. Geweldige live reputatie!
  • Fleetwood Mac - Albatross / Jigsaw Puzzle Blues De enige nummer 1-single van Fleetwood Mac in het Verenigd Koninkrijk was Albatross van Peter Green. Om de grootsheid van Peter Green en zijn tijd bij Fleetwood Mac aan het licht te brengen, brengen we de originele Fleetwood Mac / Blue Horizon-single opnieuw uit, op limited edition 12″ vinyl. Het vinyl is op rood vinyl en elke platenhoes is individueel genummerd.
  • Elvis Presley - Burning Love: The RCA Rehearsals bundelt het beste van de repetitie-opnames rond Elvis' Amerikaanse tournee in april 1972, allemaal afkomstig uit de nieuwe Elvis On Tour-collectie. De 2LP-set bevat zeldzame en niet eerder uitgebrachte versies van Burning Love, Heartbreak Hotel en Jailhouse Rock, samen met enkele van Elvis' favoriete covers, gospelsongs en meer.
  • Dolly Parton - The Monument Singles Collection 1964 - 1968 Dolly Parton zoals je haar nog nooit hebt gehoord. Een eerste verzameling van de A- en B-kanten van Dolly's singles uit de jaren 60 uit haar vroege dagen bij Monument Records. Deze collectie is volledig geremasterd van de originele mono-mastertapes van Monument Records. Het bevat ook liner notes van tweevoudig Grammy-genomineerde en de bekroonde auteur, Holly George-Warren.
  • Carole King - The Legendary Demos De legendarische demo's Vol. 1 bundelt 13 demo-opnames van 1962 tot 1971 op melkhelder vinyl. Waaronder You Make Me Feel Like a Natural Woman, die ze voor Aretha Franklin schreef en een gigantische hit werd. En Crying in the Rain van the Everly Brothers en natuurlijk You’ve Got a Friend van haar goeie vriend James Taylor.

Wil je alle besproken platen luisteren en nog meer erover te weten komen. Luister dan de podcast Vinyl Vrijdag op jouw favoriete streamingsdienst.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gerelateerde podcast

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

Ster advertentie
Ster advertentie