Podcast
BNNVARA

Rod Stewart steekt over naar Amerika in Blokhuis de Podcast

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rod Stewart steekt over naar Amerika in Blokhuis de Podcast

De heerlijke hit Sailing van Rod Stewart past wel bij de laatste aflevering van Blokhuis de Podcast voor de zomerstop. In een week dat Stewart zijn eigen whiskeymerk lanceert, duikt Blokhuis in het verhaal van zijn album Atlantic Crossing, de plaat die zijn verhuizing van Engeland naar de VS markeert.

Rod Stewart verhuisde in 1975 van Engeland, waar hij geboren is, naar Amerika. Hij wisselde van platenmaatschappij Mercury naar Warner. Met andere, Amerikaanse muzikanten maakte hij in dat jaar zijn zesde soloalbum dat hij treffend Atlantic Crossing noemde. Sailing was de grootste hit van die plaat.

Nieuwe koers

Het album vóór Atlantic Crossing heet Smiler. Het was maar matig succesvol en de singles bleven in Engeland en Amerika een beetje onderaan de hitlijsten bungelen. Rod wilde een nieuwe koers, nieuwe muzikanten en een andere producer. Bovendien vond hij dat hij veel te veel belasting moest betalen in het Verenigd Koninkrijk. Dus hij steekt de Atlantische oceaan over en die stap pakt goed uit voor Rod Stewart.

Atlantic Crossing haalt namelijk platinum in Engeland en Australië en goud in Amerika en Duitsland. Ook bereikt het album de bovenste plek in de hitlijsten van Nederland en Engeland. In december van hetzelfde jaar, 1975, neemt Rod alweer zijn volgende nummer 1-hit op in Muscle Shoals, dit keer zelf geschreven. Rod is een superster, wat nog maar eens blijkt uit het succes van zijn single Da Ya Think I'm Sexy?

In de nieuwe aflevering van Blokhuis de Podcast duikt Leo Blokhuis in de belangrijke fase in de carrière van Rod Stewart. Beluister de aflevering hieronder!

#27 - Rod Stewart steekt over naar Amerika (S04) - Blokhuis de Podcast

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Daar kun je jezelf ook op abonneren zodat je nooit meer een nieuwe aflevering mist!

Opmerkingen over deze podcast? Mail ons op podcast@bnnvara.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie