Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'Als Ajax verliest deze week ligt Steijn eruit'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'Als Ajax verliest deze week ligt Steijn eruit'

Het is weer maandag! Dat betekent dat er weer een gloednieuwe aflevering van de Bureau Sport podcast voor je klaarstaat. Met aandacht voor de overwinning van Sepp Kuss in de Vuelta. Heeft hij dit cadeau gekregen en is dit wel topsport? Verder is Erik in z’n nopjes door de overwinning van zijn FC Twente op Ajax en zijn de heren ontroerd door de woorden van Sem Steijn, de zoon van Maurice Steijn. Ook kwamen de Nederlands darters in actie dit weekend in Amsterdam en daar hebben de heren van genoten.

#32 - "Als Ajax verliest deze week, ligt Steijn eruit" (S02)

Erik begint deze aflevering met een rectificatie. Hij heeft vorige week geroepen dat Wout Brama de enige voetballer is die alle Nederlandse prijzen heeft gewonnen. Dat is niet zo. Wat dacht je van Mark van Bommel? Klopt, hij heeft zelfs als trainer een prijs gewonnen, wat Brama nog niet heeft.

De Vuelta had gisteren de laatste rit, dus deze Spaanse wielerwedstrijd wordt natuurlijk besproken. Heeft Kuss de overwinning "cadeau" gekregen? De heren vinden er wat van. Het is wel gewoon de Ronde van Spanje he, grote wedstrijd. Geef je toch niet weg?! Hadden de Jumbo-Visma’s niet gewoon moeten strijden om de eerste plek? Dan wint de beste en was het voor het publiek ook leuk om naar te kijken. Gelukkig is daar dan altijd Woutje Poels, waarvoor hard gejuicht is. Wat een carrière heeft ‘ie, hè!

Max Verstappen heeft niet gewonnen, het was eindelijk weer eens spannend om naar te kijken. Wat vinden we van de uitspraak van Helmut Marko over Perez? Een hele nare opmerking!

Ajax dan. Erik was erg blij. Zo blij dat hij z’n zoon in FC Twente shirt naar school (in Amsterdam!!) heeft gestuurd. Twente speelde verzorgd, maar je denkt toch altijd dat Ajax nog terugkomt. Maar dit Ajax kan het gewoon niet. Maurice Steijn wordt oud. En zijn zoon Sem zei iets moois na afloop van de wedstrijd, je hoort dat ze veel van elkaar houden. "Als Ajax deze week weer verlies, ligt Steijn eruit", is hun verwachting. En Erik schaamt zich voor de Twente supporter die Brobbey uitschold na de wedstrijd.

Darten in Amsterdam, spijt dat we daar niet bij waren. Frank laat weer eens horen waarom hij zo’n fan van 'Barney' is. En Michael van Gerwen won. De mannen hebben respect voor hem, ook dat hij gewoon voor de camera kwam staan (slissend en zonder tanden).

Als laatste nog even het WK Rugby. Waarom volgen we dit niet? Keuzes, keuzes, keuzes. Maar Erik belooft een wedstrijd te gaan kijken van het WK.

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl

Ster advertentie
Ster advertentie