Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: De man achter de muziek van Taylor Swift en Ed Sheeran

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: De man achter de muziek van Taylor Swift en Ed Sheeran

Onlangs werd het nieuwe album "Substract" van Ed Sheeran uitgebracht. Voor dit album koos hij een opvallende producer: Aaron Dessner. In het dagelijks leven is deze persoon gitarist en toetsenist bij The National, maar hij produceert ook muziek voor anderen. In Blokhuis de Podcast vertelt Leo over de veelzijdige carrière van deze muzikant.

Aaron Dessner zit onder andere samen met zijn tweelingbroer, Cyril Dessner, in de band The National waarmee ze onlangs hun negende album, "First Two Pages of Frankenstein", uitbrachten. Tijdens de coronapandemie kreeg Aaron Dessner plotseling een bijzonder berichtje: "This is Taylor. Would you be up for collaborating remotely with me?" Taylor Swift blijkt een grote fan van The National te zijn en wilde iets anders proberen. Zo begon een succesvolle samenwerking.

Na Taylor Swift kwam ook Ed Sheeran in contact met Aaron Dessner. En dat leidde tot een samenwerking op het laatste album van Ed Sheeran. Net zoals mensen destijds verbaasd waren dat Dessner met Swift ging werken, is er nu ook hier en daar verbazing, en zelfs enige kritiek, dat Dessner nu de studio indook met de koning van de makkelijke pop. Aaron wilde de kwetsbaarheid van Sheeran meer laten horen op zijn nieuwe album. En eerlijk is eerlijk, dat is gelukt.

Voor deze podcast heeft Blokhuis zich verdiept in de carrière van Aaron Dessner. Hij is een multi-talent dat graag verschillende genres verkent door samen te werken met de grootste sterren uit de muziekindustrie.

#18 - Aaron Dessner, The National-gitarist werkt met Taylor Swift en Ed Sheeran (S04) - Blokhuis de Podcast

#18 - Aaron Dessner, The National-gitarist werkt met Taylor Swift en Ed Sheeran (S04) - Blokhuis de Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie