Podcast
BNNVARA

Het Van Inkel Archief: Mick Jagger wandelt graag anoniem door Amsterdam

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Van Inkel Archief: Mick Jagger wandelt graag anoniem door Amsterdam

Mick Jagger is helemaal enthousiast over Amsterdam. Dat vertelt Bertus Holkema in de podcast Het Van Inkel Archief. Hij heeft vaak de beveiliging gedaan voor Mick Jagger en The Rolling Stones.

Wanneer Mick in Nederland is overnacht hij in het Amstel Hotel. Daar gaat hij via een achterdeur graag de stad in. "Hij doet een pet op en loopt gewoon langs de gracht. Zijn bodyguard fietst daar achteraan. Maar eigenlijk vindt hij zijn eigen weg", legt Bertus uit. "Mick is lyrisch over Amsterdam. Toen in 2022 zijn concert verplaatst werd, is hij hier gewoon 14 dagen gebleven. Hij had hier een prettige tijd."

Privacy

Bertus heeft veel samengewerkt met Mick, waardoor ze een goede band hebben. "Als hij naar Nederland komt belt hij mij, om bijvoorbeeld te vragen waar een goed restaurant zit." Zijn privacy stelt hij wel op prijs. "Als hij in een restaurant zit, wil hij geen aandacht. Dan zorgen we ervoor dat hij met zijn rug naar de mensen toe zit. Zelf zit ik dan in de buurt. En wanneer mensen naar hem toe willen lopen hou ik ze netjes tegen. Dat vindt Mick fijn."

Bertus vertelt zijn verhaal in Het Van Inkel Archief. In deze podcast duikt Jeroen van Inkel in zijn archief, op zoek naar interviews met wereldsterren. Hij sprak grote namen zoals Whitney Houston, Will Smith, Paul McCartney en Tina Turner.

Uitgenodigd op Micks verjaardag

Goed samenwerken betekent overigens niet dat je gelijk bij elkaar over de vloer komt, legt Bertus uit. Want "ik ben een keer op zijn verjaardag uitgenodigd in London. Daar was ik ruim op tijd. Ik stond daar terwijl Elton John en andere grote sterren binnenkwamen. Toen dacht ik: ik moet hier niet zijn. Daarna ben ik weer naar huis gegaan.

#2 - Mick Jagger - Het Van Inkel Archief

Ster advertentie
Ster advertentie